Χριστούγεννα 2019: Οι Δήμοι της Αθήνας γιορτάζουν - Όλες οι δωρέαν εκδηλώσεις

Από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά και την απαστράπτουσα Μαρίνα Φλοίσβου, από το Δήμο Ζωγράφου μέχρι το πάντα δραστήριο Περιστέρι, διαλέξαμε τις καλύτερες ευκαιρίες να βολτάρετε πέριξ των Αθηνών αυτές τις μέρες, με μηδενικό (φυσικά) χρηματικό αντίτιμο.

Χριστούγεννα 2019: Οι Δήμοι της Αθήνας γιορτάζουν - Όλες οι δωρέαν εκδηλώσεις

Αν και ο Δήμος Αθηναίων κατέχει παραδοσιακά τα ηνία των Χριστουγέννων, μετατρέποντας το κέντρο σε μια ανοιχτή γιορτή με πάμπολλες δωρεάν δράσεις έτσι που όποτε κι αν το περπατήσεις κάτι ενδιαφέρον θα πετύχεις στο διάβα σου, ο γιορτινός αέρας των ημερών επεκτείνεται προς κάθε κατεύθυνση της πρωτεύουσας. Κάθε δήμος στολίζει δημοτικά κτίρια, πλατείες και πεζόδρομους, στήνει χριστουγεννιάτικα πάρκα και σκηνές, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια. Από την Κηφισιά μέχρι τον Πειραιά και την απαστράπτουσα Μαρίνα Φλοίσβου, από το Δήμο Ζωγράφου μέχρι το πάντα δραστήριο Περιστέρι, διαλέξαμε τις καλύτερες ευκαιρίες να βολτάρετε πέριξ των Αθηνών αυτές τις μέρες, με μηδενικό (φυσικά) χρηματικό αντίτιμο.

Κάτω από τα δέντρα της Αγάπης και της Ελπίδας

Δίνοντας το έναυσμα με το άναμα των δύο χριστουγεννιάτικων δέντρων, της Αγάπης στην Νέα Ερυθραία και της Ελπίδας στην Κηφισιά, ο δραστήριος δήμος στα βόρεια ενεργοποιεί διαφορετικά σημεία στην περιοχή τους με συναυλίες και γιορτινές δράσεις. Κρατάμε τους Swingin’ Cats που ανεβαίνουν στη σκηνή επί Χαρ. Τρικούπη & Ηρώων Πολυτεχνείου στην Νέα Ερυθραία, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (12 μ.) ενώνοντας μικρούς και μεγάλους σε rock n’ roll και swing ρυθμούς, καθώς και τους αγαπημένους Circo Cachivache στο εμπορικό κέντρο «Shoppingland» (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου), τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου (1.30 μ.μ.). Σε μόνιμη βάση, δε, στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου στην Νέα Κηφισιά θα βρίσκεται το παραμυθένιο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη με ξωτικά και μακιγιέρ.

Κάθε μέρα θέαμα στον πολυχώρο Αλέκα

Μια καλή οικογενειακή βόλτα αυτές τις μέρες είναι στο Δήμο Ζωγράφου, καθώς από τη μία προσφέρονται τρία χριστουγεννιάτικα πάρκα στην πλατεία Αλεξανδρή (πρώην Γαρδένια -Ζωγράφου), πλατεία Τερζάκη (Ιλίσια) και πλατείας Ελευθερίας (Γουδή), παρουσιάζοντας πολλά ζογκλερικά, φορητό ψηφιακό πλανητάριο για παραστάσεις και παιδικές δράσεις, ενώ από την άλλη οργανώνεται μια σειρά από δωρεάν θεάματα στον δημοτικό πολυχώρο Αλέκα: παραδοσιακά κάλαντα, παιδικές παραστάσεις, χορός και ταινίες μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Ψάξτε τη λύση σε ένα παγωμένο λαβύρινθο

Το Παλιό Φάληρο και η απαστράπτουσα Μαρίνα Φλοίσβου κατεβάζουν θερμοκρασίες και ανεβάζουν σασπένς στα μικρά παιδιά: «Παγωμένες περιπέτειες» φέτος με παγοδρόμιο αλλά και χριστουγεννιάτικο λαβύρινθο δίπλα από τη θάλασσα. Περιπλανηθείτε στις στολισμένες διαδρομές και –αν είστε τυχεροί– μπορεί να πετύχετε τη μασκότ της περιοχής, το μικρό Φλοίσβο. Η είσοδος στο παγοδρόμιο είναι € 10 με απεριόριστη διάρκεια.

Καρουζέλ, συγκρουόμενα και μια ιστορική αμαξοστοιχία δίπλα από το νερό

Φορτσάτος και φέτος ο Δήμος Πειραιά, με σημείο εκκίνησης το στολισμένο Δημοτικό Θέατρο, μπροστά από το οποίο παρουσιάζεται μια ιστορική αμαξοστοιχία που παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ. Κατά τα άλλα, τρία χριστουγεννιάτικα πάρκα διαμορφώθηκαν για τους μικρούς επισκέπτες, στην πλατεία Κοραή, πλατεία Κανάρη και πλατεία Πηγάδας, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στα διαθέσιμα παιχνίδια με συμβολικό αντίτιμο: καρουζέλ, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, τραμπολίνα, ανυψωτικά αεροπλανάκια και πόσα ακόμη μοιράζουν χαμόγελα. Επίσης, από το πρόγραμμα των ημερών, σημειώνουμε το Santa Fun Run στις 22/12 με αγιοβασίληδες-δρομείς να τρέχουν από την Πλατεία Κοραή ως το Δημαρχείο (9 π.μ.), όπως και το δημοφιλή «Καρυοθραύστη» από τη θεατρική ομάδα Τόπι στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στις 29/12 (12 μ.).

Για δυνατό θέατρο πάμε Αργυρούπολη

Πολλοί δήμοι έχουν παραστάσεις αλλά ποιος έχει Υρώ Μανέ και Αντώνη Κρόμπα; «Κάθε χρόνο κάνουμε την πόλη μας φωτεινότερη», λέει ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού και το επιβεβαιώνει, επιστρέφοντας φέτος με ένα μπουκέτο πολύ δελεαστικών (και δωρεάν) επιλογών: η «Ρένα» του Κοντούρη ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» -μια παράσταση-ταξίδι στην ιστορική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από τα μάτια μιας ιερόδουλης– στις 21/12 (8 μ.μ.), ενώ λίγες ημέρες μετά, στον ίδιο χώρο, έρχεται το «Εκείνος και εκείνος» με δίδυμο Αντώνη Κρόμπα και Λευτέρη Ελευθερίου. Ταυτόχρονα, οργανώνεται ξανά το Christmas Kids Festival, με δεκάδες ενδιαφέρουσες δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις εδώ.

Πάνω από 400 δωρεάν εκδηλώσεις στο Περιστέρι

Εδώ και χρόνια, μπροστά από το δημαρχείο του Περιστερίου χτυπά η χριστουγεννιάτικη καρδιά των δυτικών. «Περιστέρι πολλών αστέρων», φέτος, και 422 δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν τις γιορτινές ημέρες με χαμόγελα και όρεξη για βόλτα. Κάθε μέρα, από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, η κεντρική πλατεία πλημμυρίζει με κόσμο για καρουζέλ, λούνα παρκ, γιορτινά τρενάκια και το «Σπίτι του Αϊ Βασίλη», ενώ στη σκηνή ανεβαίνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικά δρώμενα. Το εορταστικό κλίμα επεκτείνεται και στο δημοφιλή πεζόδρομο του Περιστερίου, την Βεάκη, με street santa party υπό τις μουσικές του Τσαουσόπουλου και του Νίκου Μάρκογλου (20/12, 6.30 μ.μ.).

Με ένα μαραθώνιο γυρνάμε το χριστουγεννιάτικο Χαλάνδρι

Από την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν θεατρικά εργαστήρια και παιχνίδια, παραστάσεις κουκλοθεάτρου και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, η γιορτινή ατμόσφαιρα διαχέεται σε όλη την πόλη με πολλές και ποικίλες δράσεις, έως το τέλος της χρονιάς: η φιλαρμονική της περιοχής γυρνά κάθε μέρα τις γειτονιές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις βασισμένες στα παραμύθια των Αδελφών Γκριμ έρχονται από την ομάδα «Τρομπετίνι» και μια σειρά από συναυλίες ανεβάζει το τέμπο. Ξεχωρίζει το Chalandri Runs the Christmas Night, o νυχτερινός μαραθώνιος στις 22/12 περιλαμβάνει το γύρο της Ρεματιάς (8 μ.μ.). Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Χριστούγεννα χαράς στο Μοσχάτο και τον Ταύρο

Με σύνθημα «Χριστούγεννα Χαράς στην Πόλης μας» υποδέχεται φέτος τις γιορτές ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ενεργοποιώντας δημοτικά κτίρια και κεντρικές πλατείες της περιοχής. (Ηρώων Πολυτεχνείου και Βακαλόπουλου) Μέχρι και stand up παραστάσεις έχει το πρόγραμμα, καθώς και παιδικά εργαστήρια, καραόκε με θέμα τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αφηγήσεις παραμυθιών και θέατρο. Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη συμπράττει στο εορταστικό πρόγραμμα, προγραμματίζοντας την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου την προβολή της ταινίας «Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη νύχτα» (11 π.μ.).

Πηγή: athinorama.gr