Το La Strada επέστρεψε δυναμικά, παραδοσιακό, αθλητικό και ανανεωμένο... (vids, pics)

Eπισκεφτήκαμε το ανακαινισμένο "La Strada" και εντυπωσιασθήκαμε με την ανακαίνιση, που τονίζει την ομορφιά του μαγαζιού, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, ενώ η κουζίνα παραμένει κλασική με νεωτεριστικές πινελιές

Το La Strada επέστρεψε δυναμικά, παραδοσιακό, αθλητικό και ανανεωμένο... (vids, pics)

Νονός του μαγαζιού ο Αλέξης Κωστάλας, τακτικός θαμώνας, πρότεινε για όνομα την ομώνυμη ταινία του Φελίνι. Ένα ιταλικό εστιατόριο με σπιτική κουζίνα που συνδυάζει παραδοσιακές συνταγές, με ελληνικά στοιχεία και πίτσες, με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως στη Νάπολη, σε οκτώ συνδυασμούς.

Αγαπημένα πιάτα τα ριγκατόνι με μοσχάρι, η κλασική μπολωνέζ με αρνίσιο κιμά, το ριζότο με καραβιδόψυχα, τα σπαράγγια με λάδι τρούφας, χοιρινό κότσι με νιόκι, φαγκρί φρικασέ , σταρότο κοτόπουλο.

Για επιδόρπιο, ιταλικό τιραμισού και το εκρητικό εκμέκ από μαστίχα με πάστα φιστικιού,

Πλούσια κάβα, με εξήντα ελληνικές και ιταλικές ετικέτες, ποικιλίες από την Αυστραλία και τη Χιλή.Ξεχωρίζει το κρασί από τους αμπελώνες της οικογένειας στη Λίμνη του Μαραθώνα.

Μπορείτε να αγοράσετε φιάλες για τα σπίτι, να γευτείτε και κλασικά ιταλικά κοκτέιλ, αλλά και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στις βραδιές οινογνωσίας και γευσιγνωσίας. Αν εξάλλου θέλετε να προσφέρετε ένα επαγγελματικό γεύμα-δείπνο, οι καλεσμένοι σας θα φύγουν υποχρεωμένοι, κι εσείς υπερήφανοι.

-Γιώργος Τσιάκουλης, ο διευθυντής του La Strada. Πείτε μας λίγο την ιστορία του μαγαζιού και που βρισκόμαστε τώρα γιατί βλέπω κάνατε μια ωραία ανακαίνιση και το μαγαζί άλλαξε ριζικά.

Το μαγαζί έχει ξεκινήσει από το 87. Κλείσαμε για κάποιο διάστημα το 2016 για να το ανακαινίσουμε, για διάφορους άλλους λόγους και τώρα συνεχίζουμε. Ανακαινισμένο και με φρέσκο μενού .

-Το La Strada ήτανε ίσως από τα πρώτα πρωτοποριακά ιταλικά restaurant της Αθήνας, και εδώ φιλοξενούσατε ανθρώπους του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σωστά το λέτε, σωστά, έτσι ακριβώς, όλος ο κόσμος έχει περάσει από δω, όλη η Βουλή αυτά τα χρόνια όλοι οι πρωθυπουργοί, όλοι οι αθλητές, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες ακόμα και οι πρόεδροι των ομάδων, δεν ξέρω αν θα πρέπει να αναφερθώ σε ονόματα.

-Γιατί όχι;

Ήταν το στέκι του μεγάλου προέδρου, του Σωκράτη του Κόκκαλη, από τον Παναθηναϊκό από το μπάσκετ ήταν οι Γιαννακόπουλοι, ο Παύλος, ο Θανάσης αλλά κι ο Βαρδινογιάννης, ο κύριος Γιώργος.

-Έχω συναντήσει εδώ και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν το αγαπημένο του μαγαζί.

Ναι εντάξει ο Ντούσαν ήταν από τους πρώτους όταν άνοιξε το μαγαζί. Έμενε εδώ απέναντι, στο Ψυχικό, και κάθε Τετάρτη μόλις τελείωνε τις προπονήσεις από την ΑΕΚ μας επισκεπτόταν.

-Ε μα εδώ μας έκανε και τραπέζι, τους δημοσιογράφους εδώ τους έκανε τραπέζι. Πάντα. Και όχι μόνο. Έρχεται ακόμα;

Έρχεται, ήτανε πριν από 15 μέρες εδώ.

-Έχω συναντήσει και τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο εδώ τον πατέρα.

Ναι ναι ναι και τα παιδιά έρχονται, και ο Γιώργος και ο Παναγιώτης με τις οικογένειές τους. Έρχονται κι αυτοί συχνά, πάρα πολύ συχνά.

-Άρα ξέρετε πολλά μυστικά από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό

Θα έλεγα πάρα πολλά (γέλια), ίσως θα έπρεπε ένα βιβλίο να γράψω, εντάξει γιατί ήμουν κοντά σε όλους. Δεν έχει σημασία αν ήταν Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί ή της ΑΕΚ κλπ, ήμουν σε όλους αγαπητός λόγω της δουλειάς.

-Τι καινούριο έχει να προσφέρει το μαγαζί όσον αφορά το φαγητό. Την ανακαίνιση την είδαμε, έχει φωτιστεί περισσότερο το μαγαζί, έχουν τονιστεί τα χρώματα, έχει αλλάξει στυλ, έχει αλλάξει και η κουζίνα ή κρατήσαμε το παραδοσιακό μενού και προσθέσαμε καινούρια πιάτα;

Έχουμε κρατήσει το παλιό μενού, αλλά έχουμε προσθέσει και καινούρια πιάτα. Πιστεύω ότι όποιος έρθει θα μείνει ικανοποιημένος. Δηλαδή θα βρει και κάτι απ’ το παλιό. Την πίτσα που είχαμε παραμένει η ίδια με διάφορες γεύσεις διαφορετικές, και το μενού γενικά είναι ανακαινισμένο.

-Οι τιμές είναι ακόμα προσιτές, όπως παλιά ή είναι απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς;

Πιστεύω ότι οι τιμές είναι πιο προσιτές απ’ ότι ήταν πριν, δηλαδή είναι πιο φθηνά.

-Υπάρχει ένα πιάτο το οποίο θεωρείτε ότι είναι το όπλο του μαγαζιού; Δηλαδή αν ερχόταν ένα φίλος σας τι θα του προτείνατε να φάει;

Εξαρτάται τι θα ήθελε να πάρει. Σε ζυμαρικό ή κρέας ή πίτσα... όλα είναι πολύ ωραία. Ακόμα και ψάρι έχουμε.

-Και ψάρι;

Και ψάρι βεβαίως, έχει τριών ειδών ψάρια, έχει σολομό, έχει φαγκρί με χόρτα και έχει και σφυρίδα.

-Αλλά η βάση παραμένει ιταλική κουζίνα.

Η βάση ναι, αλλά με αλλαγές.

-Και από μάγειρες, τι έχετε από σεφ;

Από σεφ έχουμε Έλληνες και ένα παιδί ο οποίος έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα αλλά κατάγεται από Ιταλούς.

-Και τι ώρες και μέρες λειτουργείτε ;

Λειτουργούμε όλες τις μέρες, δεν κλείνουμε καθόλου, από τις 13:00 το μεσημέρι. Κάποιος μπορεί να έρθει να κάνει ένα ραντεβού εδώ πέρα για καφέ, να τσιμπήσει κάτι, να πάρει κάτι απλό ή για φαγητό.

-Δηλαδή είναι και για καφέ και για πρωινό;

Και για καφέ βεβαίως. Από το μεσημέρι από τις 13:00 κάθε μέρα σερβίρουμε τα πάντα.

-Τι ώρα κλείνει η κουζίνα;

Στις δώδεκα και αναλόγως την προσέλευση του κόσμου μπορεί να πάμε και μέχρι τη μια το βράδυ.

La Strada

Eθνικής Αντιστάσεως 107-109, Νέο Ψυχικό 15451

21 0671 0370

Ιδιοκτήτης: Δημήτρης Τσουκνίδας