ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ: Προληπτικά μέτρα προστασίας μετά από πυρκαγιά

Με τη χώρα μας να είναι παραδομένη στις καταστροφικές φλόγες, το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ εξέδωσε οδηγίες για να μπορέσει ο καθένας μας να προστατευτεί μετά από μια πυρκαγιά.

ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ: Προληπτικά μέτρα προστασίας μετά από πυρκαγιά

Η Ελλάδα για μια ακόμα φορά, περνά ένα από τα πιο εφιαλτικά καλοκαίρια της. Παραδομένη στις φλόγες, πληγωμένη σε πολλά σημεία, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να ρισκάρουν τη ζωή τους για να την σώσουν.

Η φύση ωστόσο, μας δείχνει το σκληρό της προσωπείο και οι επικίνδυνοι για τον ανθρώπινο οργανισμό καπνοί, έχουν καλύψει τον Αττικό ουρανό και όχι μόνο. Η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος καθώς και επιδείνωση οποιουδήποτε καρδιολογικού και αναπνευστικού νοσήματος.

Άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα νοσήματα, παιδιά, έγκυες και ηλικιωμένοι, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε αυξημένο κίνδυνο από τις επιπτώσεις του βλαβερού καπνού.

Το Υπουργείο Υγείας δίνει σαφείς οδηγίες, οι ευαίσθητες ομάδες και γενικά ο κόσμος που δεν έχει σοβαρές δουλειές, να μείνουν σπίτι τους και να μην εκθέτονται στο σύννεφο καπνού που έχει καλύψει την κεντρική χώρα.

Δείτε εδώ τις τα προληπτικά μέτρα προστασίας που προτείνει το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν μετά από μια πυρκαγιά: http://old.keelpno.gr/