Τροφές που μάχονται το λίπος (μέρος 2ο)

Ποιες τροφές βοηθάνε στην καταπολέμηση του λίπους.

Τροφές που μάχονται το λίπος (μέρος 2ο)

Για να ολοκληρώσουμε το θέμα που ξεκινήσαμε με το προηγούμενο άρθρο ας δούμε με ποιον τρόπο μας βοηθούν τροφές που ήδη καταναλώνουμε να μειώσουμε τη αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.

Γκρέιπφρουτ: Το φρούτο αυτό δεν έχει κάποιες μαγικές ιδιότητες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχει σας κρατούν χορτάτους, καταναλώστε ½ φρούτο ή 1 ποτηρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν το φαγητό και θα νιώσετε τη διαφορά.

Ωμά λαχανικά: Ένα ιδανικό σνακ. Η κατανάλωση ώμων λαχανικών θα μειώσει το αίσθημα της πείνας ενώ το νερό που περιέχουν θα δημιουργήσει μια αίσθηση κορεσμού.

Γλυκοπατάτες: Οι ψητές γλυκοπατάτες είναι πάρα πολύ γευστικές και δεν χρειάζονται ούτε τυριά ούτε κρέμα ούτε μπέικον, ίσως μόνο λίγη κανέλα. Είναι πλούσιες σε κάλιο ,β-καροτίνη, βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

Αυγά: Το αυγό αποδίδει 75 θερμίδες και 7γρ πρωτεΐνης. Θυμήσου ότι το σώμα σου καίει περισσότερη ενέργεια για να επεξεργαστεί το αυγό από ότι ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες.

Καφές: Βοηθά τον μεταβολισμό αλλά σε μικρότερο βαθμό όποτε μην βασίζεστε σε αυτόν για να χάσετε βάρος.

Σούπες με λαχανικά: Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό τις καθιστά ιδανικές σε τάσεις βουλιμίας. Αποδίδουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Τρώγονται ζεστές και αυτό είναι το καλύτερο γιατί μας φουσκώνουν περισσότερο.

Ξηροί καρποί: Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Προτείνεται η κατανάλωση τους με μέτρο γιατί έχουν θερμίδες! Προάγουν την μείωση της χοληστερίνης και βοηθούν την απώλεια βάρους.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος.

Σκέψου αλλιώς! Σκέψου εσένα

Ασλανίδη Αναστασία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

www.anastasia-aslanidi.gr