Τροφές που μάχονται το λίπος του σώματος (μέρος 1ο)

Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλες ποσότητες εσωτερικού (σπλαχνικού) λίπους παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2. Έρευνες δείχνουν ότι αν γεμίσουμε το πιάτο με τρόφιμα που καταπολεμούν το κοιλιακό λίπος ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στη μείωσή του.

Τροφές που μάχονται το λίπος του σώματος (μέρος 1ο)

Ποιες τροφές βοηθούν σε αυτό;

Το ελληνικό γιαούρτι. Έχει περίπου την διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης από τα άλλα γιαούρτια. Έχει υψηλότερο σημείο κορεσμού και σε κρατά ικανοποιημένο για περισσότερη ώρα. Επιπλέον κατά την πέψη των πρωτεϊνών απαιτείται περισσότερη ενέργεια από ότι για την πέψη των επεξεργασμένων υδατανθράκων

Κινόα. Η κινόα περιέχει 8 γρ πρωτεΐνης και 5 γρ φυτικών ινών, οπότε μειώνει αρκετά το αίσθημα της πείνας. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Μαγειρεύεται εύκολα όπως το ρύζι με πολλούς ευφάνταστους συνδυασμούς.

Κανέλα. Το μπαχαρικό αυτό διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, με αυτό τον τρόπο μειώνει το αίσθημα της πείνας. Προσθέστε κανέλα στο γιαούρτι, στον καφέ ή στο τσάι για να δώσετε μια γλυκιά γεύση χωρίς ζάχαρη.

Καυτερές πιπεριές. Η καψαϊκίνη που περιέχουν μειώνει την όρεξη και αυξάνει, ελαφρώς και παροδικά, τον μεταβολισμό. Δεν έχει μεγάλη επίδραση στην απώλεια βάρους εκτός κι αν φάτε μικρότερη ποσότητα λόγω του ότι είναι πικάντικο.

Πράσινο τσάι. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι διεγείρει το σώμα να κάψει λίπος. Περιέχει κατεχίνες ένα φυτοχημικό τύπο που μπορεί παροδικά να επηρεάσει τον μεταβολισμό. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να καταναλώνουμε αρκετά φλιτζάνια τσαγιού μέσα στην ημέρα.

Η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης έχει την ιδιότητα να διατηρεί τα επίπεδα κορεσμού υψηλά, επιπλέον ο οργανισμός καταναλώνει ενέργεια κατά την πέψη. Οι καλύτερες επιλογές είναι το στήθος κοτόπουλου, κάποια μέρη από το μοσχάρι και άπαχο χοιρινό φιλέτο.

Ψάρι. Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι το ψάρι. Τα ω3 λιπαρά που περιέχουν τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί μειώνουν το κίνδυνο καρδιοπαθειών και προάγουν την καλή υγεία.

Σκέψου αλλιώς! Σκέψου εσένα

Ασλανίδη Αναστασία
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης
www.anastasia-aslanidi.gr