Floating και στην Αθήνα

Το Etherfloat είναι το πρώτο εξειδικευμένο floatation center της Αθήνας και έχει ως στόχο να κάνει γνωστό το floating, που είναι πολύ διαδεδομένο στην Αμερική κυρίως αλλά και στην Ευρώπη.

Floating και στην Αθήνα

Το floating είναι μία πρακτική που εξασκούμε ενώ βρισκόμαστε μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή (pod). Το pod είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα υπέρδιπλο κρεβάτι. Περιέχει διάλυμα νερού και θειικού μαγνησίου (epsom salt) που η στάθμη του φτάνει στα 30 εκατοστά, έτσι ώστε όταν ξαπλώνουμε ανάσκελα να επιπλέουμε στην επιφάνεια του νερού χωρίς προσπάθεια, σαν να μην έχουμε βάρος, όπως ένας αστροναύτης στο διάστημα.

Υπάρχει μία ελαφριά πόρτα, την οποία μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτή ή να κλείσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε εντελώς τους ήχους και τα φώτα. Η θερμοκρασία του νερού και του αέρα μέσα στο pod είναι περίπου ίδια με αυτή του δέρματος, κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου. Όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί με κύριο στόχο να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα εξωτερικά ερεθίσματα που δεχόμαστε.

Γιατί όμως κάποιος να κάνει floating;

Για τους περισσότερους από εμάς, η μείωση του stress, η αναζωογόνηση, η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, η χαλάρωση του σώματος, των μυών και η ανακούφιση πόνων στις αρθρώσεις μας είναι μερικά από τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε.

Στην περίπτωση αθλητών η ταχύτερη αποθεραπεία, η βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, η πνευματική διαύγεια, η ενίσχυση της νοερής απεικόνισης και δημιουργικότητας καθώς και η όξυνση των αισθήσεων είναι μερικοί από τους λόγους που επαγγελματίες αθλητές αλλά και ομάδες όπως ο Stephen Curry -φανατικός του floating- και οι Golden State Warriors μπαίνουν σε float pods τακτικά. Τέλος, το floating είναι το ιδανικότερο μέρος για διαλογισμό και απόλυτη συγκέντρωση.