Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν εγκαταλείπεται η καφεΐνη

Τελικά είναι καλή ιδέα η απομάκρυνση της καφεΐνης από την καθημερινότητά μας;

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν εγκαταλείπεται η καφεΐνη

Χαμηλότερο άγχος: Η καφεΐνη προσφέρει μια ώθηση στα επίπεδα ενέργειας, αλλά μερικές φορές αυτή η ώθηση μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα άγχους όπως νευρικότητα, ταχυπαλμία, ακόμη και αίσθημα πανικού. Όταν μειώνεται η καφεΐνη μειώνονται και τα συμπτώματα.

Καλύτερος ύπνος: Η καφεΐνη είναι μια κοινή επιλογή για τη μείωση της υπνηλίας αφού αυξάνει την εγρήγορση. Επομένως, είναι λογικό ότι η διακοπή της θα φέρει καλύτερο ύπνο.

Πιο αργή γήρανση του δέρματος: Η καφεΐνη επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα παράγει κολλαγόνο, την πρωτεΐνη υπεύθυνη για τη σύσφιξη και την ελαστικότητα. Η ικανότητα σύνθεσης κολλαγόνου μειώνεται με τα χρόνια. Έτσι, η μείωση της καφεΐνης, μπορεί να βοηθήσει να μην επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία γήρανσης.

Καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών: Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης εμποδίζουν το σώμα να απορροφήσει βιταμίνες και μέταλλα όπως θα έπρεπε μειώνοντας τα οφέλη.

Χαμηλή πίεση αίματος: Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται όταν πίνετε καφεΐνη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί επίσης να εμποδίσει τις αρτηρίες να παραμείνουν τόσο ανοιχτές όσο θα έπρεπε για μια υγιή αρτηριακή πίεση.

Εάν η καφεΐνη αποτελεί μεγάλο μέρος της καθημερινής διατροφής, η απομάκρυνσή της μπορεί να έχει μια σειρά από δυσάρεστες συνέπειες. Αυτές περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, κούραση, υπνηλία, πεσμένη διάθεση, δυσκολία συγκέντρωσης και δυσφορία. Αυτή η δυσφορία δεν κρατά παραπάνω από 2 μέχρι 9 μέρες όπου και υποχωρούν τα συμπτώματα και αλλάζει η διάθεση.