Λάθος τρόποι για να πίνετε νερό

Είναι μια ιδέα να προσθέτετε άρωμα στο νερό αλλά χρειάζεται προσοχή, γιατί συχνά κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Λάθος τρόποι για να πίνετε νερό

Τo αρωματισμένο νερό είναι μια τάση δημοφιλής στο κοινό γιατί προσφέρει έναν ενδιαφέροντα τρόπο κατανάλωσης νερού. Ωστόσο όσο ευχάριστη κι αν είναι μια αλλαγή στη γεύση του νερού, δεν συνιστάται να γίνεται κάθε μέρα. Όπως δείχνει η έρευνα τα τεχνητά αρώματα και τα γλυκαντικά μπορεί να θέσουν τον οργανισμό σε υψηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο. Μπορούν επίσης να εντείνουντο αίσθημα της πείνας.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, ασπαρτάμη ή σουκραλόζη. Αντί αυτών μερικές σταγόνες λεμονιού, lime, ίσως μερικά φύλλα μέντα, βότανα ή αγγούρι θα δώσουν αυτή την έκπληξη στη γλώσσα. Απλά μην ξεχάσετε να τα πλύνετε πρώτα.

Μπορεί να κάνουν το νερό πιο νόστιμο και πιο δροσιστικό, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί επίσης να το γεμίσουν με τροφιμογενείς ασθένειες όπως η σαλμονέλα και το βακτήριο E.coli. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ο φλοιός δεν είναι καθαρός πριν τον τεμαχισμό σε φέτες τότε τα βακτήρια μετακινούνται στη σάρκα. Φροντίστε να πλένετε ή να τρίβετε τα φρούτα και τα λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό.