Έλκος στομάχου; Τα αφεψήματα που θα σας ανακουφίσουν

Ροφήματα που λειτουργούν κατευναστικά και θεραπευτικά σε παθήσεις του στομάχου

Έλκος στομάχου; Τα αφεψήματα που θα σας ανακουφίσουν

Το έλκος στομάχου είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που ενοχλεί αρκετούς. Υπάρχουν ορισμένα ροφήματα που είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση του πόνου του στομαχικού έλκους και στη διαδικασία της επούλωσης. Μικρές διατροφικές αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως ο πόνος, το φούσκωμα και η ναυτία.

Εκτός από το καθιερωμένο πια χαμομήλι με μέλι, γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής στον γαστρικό βλεννογόνο, τουλάχιστον άλλα δυο φυτά έχουν πιθανότατα την ίδια θετική επίδραση.

Το τσάι τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τηναυτία, τον έμετο και τη φλεγμονή. Άλλωστε το τζίντζερ έχει μακρά ιατρική προϊστορία. Περιέχει τζίντζερόλη, μια βιοδραστική ένωση που έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται είτε ως μπαχαρικό, είτε ως τσάι ή συστατικό σε smoothies.

Στη λίστα ανήκει και το τσάι καλέντουλας το οποίο είναι επίσης ρόφημα γεμάτο αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση μαζί με το τσάι κουρκουμά με την ενεργή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική κουρκουμίνη.