Φυσική κατάσταση: Ουσίες και συμπληρώματα με την έγκριση της επιστήμης

Ουσίες και συμπληρώματα που βοηθούν να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, χρειάζονται ωστόσο προσοχή

Φυσική κατάσταση: Ουσίες και συμπληρώματα με την έγκριση της επιστήμης

Φυσική κατάσταση: Οι ιδανικές ουσίες με την έγκριση της επιστήμης

Η ιδανική φυσική κατάσταση είναι το προαπαιτούμενο της ευζωίας και καλής υγείας. Όσοι ενδιαφέρονται για τη φυσική τους κατάσταση, πιθανότατα θα νιώσουν την ανάγκη ενίσχυσης του οργανισμού με συμπληρώματα που υπόσχονται θαύματα. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ένα ευρύ φάσμα συστατικών και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ενέργειας και την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.

Συγκεκριμένα στα βασικά ενεργά συστατικά στα οποία βασίζεται η βελτίωση της μυϊκής κατάστασης αλλά και της ενεργητικότητας περιλαμβάνονται:

Πρόδρομες ουσίες μονοξειδίου του αζώτου: Ενώσεις όπως η L-αργινίνη και η L-κιτρουλίνη πιστεύεται ότι βελτιώνουν τη ροή του αίματος, η οποία μπορεί, με τη σειρά της, να συμβάλει σε καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Καφεΐνη: Γνωστή ως ενισχυτικό στοιχείο της πνευματικής εγρήγορσης, η καφεΐνη είναι ένα κοινό συστατικό σε αυτά τα συμπληρώματα που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της άσκησης.

Κρεατίνη: Το σώμα παράγει φυσικά κρεατίνη, αλλά τα συμπληρώματα κρεατίνης μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας, της δύναμης και της απόδοσης στην άσκηση. Η κρεατίνη μπορεί επίσης να αλληλοεπιδράσει με την καφεΐνη για να προσθέσει μια επιπλέον ώθηση, αν και όχι χωρίς πιθανό κόστος.

Βήτα-αλανίνη: Αυτό το αμινοξύ συμβάλλει στη μείωση της συσσώρευσης οξέων στους μύες, επιτρέποντας ενδεχομένως μεγαλύτερες και πιο έντονες προπονήσεις. Ενώ ορισμένα συστατικά μπορεί να έχουν οφέλη, χρειάζεται προσοχή. Τα τεχνητά γλυκαντικά που βρίσκονται σε αυτά τα συμπληρώματα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα. Επιπλέον, η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση και άλλες παρενέργειες.

Η καλή διατροφή, η ενυδάτωση και ο ύπνος είναι πιθανό να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην απόδοσή της άσκησης. Συνιστάται επίσης να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν δοκιμάσετε νέα συμπληρώματα, ειδικά εάν έχετε υπάρχουσες παθήσεις υγείας.