Η βραδιά έχει αλκοόλ; Μην πάτε με άδειο στομάχι!

 

Οι καλύτερες τροφές  πριν καταναλώσετε αλκοόλ

Η βραδιά έχει αλκοόλ; Μην πάτε με άδειο στομάχι!

Η επιλογή φαγητού πριν το αλκοόλ μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε στο τέλος της νύχτας αλλά και το επόμενο πρωί.

Στην πραγματικότητα, η επιλογή των σωστών τροφών προτού αφεθείτε σε ένα ή δύο αλκοολούχα ποτά μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας, την εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών και στη μείωση ορισμένων από τις αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το αλκοόλ. Αντίθετα, η επιλογή άλλων τροφών μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, αφυδάτωση, καούρα και δυσπεψία.

Επιλέξτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ηλεκτρολύτες και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά. Ειδικά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως αυγά, σολομό ή γιαούρτι. Η πρωτεΐνη είναι το πιο χορταστικό μακροθρεπτικό συστατικό, που διατηρεί το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπερφαγίας και να καθυστερήσει την απορρόφηση του αλκοόλ.

Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει σε αφθονία ο σολομός, ίσως βοηθούν στη μείωση ορισμένων από τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ, όπως της φλεγμονής στον εγκέφαλο που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση του.

Δεδομένου ότι το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την όρεξη, η επιλογή ενός χορταστικού γεύματος πριν από μια νύχτα ποτού μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τη λαχτάρα αργότερα.