Νεότερος εγκέφαλος γίνεται; Γίνεται!

Να λοιπόν που  η  μεσογειακή δίαιτα μειώνει, εκτός των άλλων,  τα σημάδια του Αλτσχάιμερ στον εγκεφαλικό ιστό

Νεότερος εγκέφαλος γίνεται; Γίνεται!

Τα αποτελέσματα είναι συναρπαστικά: Η κατανάλωση 7 μερίδων από φυλλώδη λαχανικά την εβδομάδα χαρίζει έναν εγκέφαλο 19 χρόνια νεότερο!

Η βελτίωση της διατροφής σε έναν μόνο τομέα, όπως η κατανάλωση περισσότερων από έξι μερίδες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά την εβδομάδα και η απουσία τηγανητών τροφών, συσχετίστηκε με λιγότερες τοξικές πλάκες στον εγκέφαλο αντίστοιχες με τον κατά 4 χρόνια νεότερο εγκέφαλο.

Η εφαρμογή της μεσογειακής διατροφής μπορεί να συγκρατήσει τις αλλαγές στον εγκέφαλο που συνδέονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σύμφωνα με πρόσφατη επίσημη μελέτη.

Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στην κατανάλωση κυρίως φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ξηρών καρπών, υγιεινών δημητριακών, ελαιόλαδου, άπαχου κρέατος και ψαριών, ενώ περιορίζει το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά. Ειδικά αν ο στόχος είναι ο εγκέφαλος τότε προτείνεται ο περιορισμός σε τυρί, βούτυρο, τηγανητά και γλυκά.

Ωστόσο οι μελετητές επισήμαναν ότι τα ευρήματά της μελέτης δεν αποδίδουν αποκλειστικά στη διατροφή τις επιβραδυνόμενες αλλαγές που παρατηρήθηκαν στον εγκέφαλο των ανθρώπων. Ωστόσο είναι βέβαιο πως η τροφή και η ποιότητα της έχουν αντίκτυπο στην υγεία του εγκεφάλου.