Προβλήματα με τη στύση; Εμπιστευθείτε το μονοξείδιο του αζώτου

Μονοξείδιο του αζώτου: Το μόριο που με την τριπλή δράση του ενισχύει την υγεία και την απόδοση είναι ανδρική υπόθεση

Προβλήματα με τη στύση; Εμπιστευθείτε το μονοξείδιο του αζώτου

Το μονοξείδιο του αζώτου παράγεται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα και είναι ένα από τα πιο σημαντικά μόρια για την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Το νιτρικό άλας είναι μια ένωση που βρίσκεται στα παντζάρια και στα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και η ρόκα και που στο σώμα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του αζώτου.

Μια βασική λειτουργία του μονοξειδίου του αζώτου είναι η συμμετοχή του στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης αρκετά σταθερής. Η L-κιτρουλίνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνοντας την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου. Αρκετά συμπληρώματα της L-κιτρουλίνης, της L-αργινίνης και του εκχυλίσματος φλοιού γαλλικού θαλάσσιου πεύκου, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου σε άτομα με στυτική δυσλειτουργία.

Στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του, το μονοξείδιο του αζώτου είναι αγγειοδιασταλτικό, που σημαίνει ότι χαλαρώνει τους εσωτερικούς μύες των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας διεύρυνση των αγγείων. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνει τη ροή του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επίσης η μορφή L-κιτρουλίνης ή μηλική κιτρουλίνη όχι μόνο αυξάνει την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, αλλά μειώνει επίσης τον μυϊκό πόνο.