Αυγό πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης αλλά υπάρχουν και άλλες καλύτερες!

Το ξέρατε ότι ορισμένες πηγές φυτικές πρωτεΐνης είναι τελικά πιο πλούσιες από το περίφημο αυγό;

Αυγό πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης αλλά υπάρχουν και άλλες καλύτερες!

Με περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης το καθένα, τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή αυτού του ζωτικού θρεπτικού συστατικού. Ωστόσο πολλά άλλα τρόφιμα προσφέρουν τόσα ή περισσότερα.

Τα ρεβίθια παρέχουν σχεδόν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζάνι. Οι άνθρωποι τα απολαμβάνουν από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Προσθέστε μια χούφτα σε μια σαλάτα ή μαγειρέψτε τα σε μια χορταστική σούπα ή ακόμα και σε χούμους.

Το βούτυρο αμυγδάλου, αυτό το κρεμώδες άλειμμα δεν είναι τόσο γνωστό όσο ο ξάδερφός του από φιστίκια. Με 7 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μόλις 2 κουταλιές της σούπας, θα πρέπει να είναι. Με πολλά λιπαρά υγιεινά για την καρδιά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τροφοδοτήσετε με ενέργεια τον οργανισμό πριν από την προπόνηση. Εύκολο στην προετοιμασία ακόμα και στο σπίτι, το μόνο που χρειάζεται είναι αμύγδαλα και ένα μπλέντερ. Πασπαλίστε το με κανέλα, μοσχοκάρυδο, εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη κάρυ, αν σας αρέσει έτσι.

Ενάμισι φλιτζάνι φακές αποδίδει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, περίπου όση περιέχουν 30γρ άπαχη μπριζόλα. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα όπως καφέ, πράσινο, μαύρο, κίτρινο και κόκκινο μαγειρεύονται γρήγορα, χωρίς μούλιασμα και με πολλούς τρόπους. Δοκιμάστε τις καφέ σε μπιφτέκια λαχανικών, τις πράσινες σε σαλάτες και τις κόκκινες σε ένα πικάντικο κάρυ.