Ποια είναι τα 7 γραμμάρια που μειώνουν κατά 7% τις πιθανότητες για εγκεφαλικό

Το ξέρατε πως οι φυτικές ίνες θα μπορούσαν να μειώσουν σοβαρά τις πιθανότητες εγκεφαλικού;

Ποια είναι τα 7 γραμμάρια που μειώνουν κατά 7% τις πιθανότητες για εγκεφαλικό

Τι είναι το εγκεφαλικό; Συμβαίνει όταν το αίμα σταματά να ρέει σε μέρος του εγκεφάλου. Τα κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν και μπορεί να προκληθεί βλάβη σε περιοχές που ελέγχουν τους μύες, τη μνήμη και την ομιλία.

Φαίνεται πως ένας μηχανισμός αποτροπής βασίζεται στις φυτικές ίνες. Γι αυτό επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές.

Μια ισορροπημένη διατροφή με φρούτα, λαχανικά, ψάρια, άπαχο κρέας και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό σημαίνει ότι η πλάκα είναι λιγότερο πιθανό να συσσωρευτεί στις αρτηρίες και να σχηματίσει θρόμβους. Μπορεί επίσης να προστατεύσει από άλλες καταστάσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες να έχετε εγκεφαλικό, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία των φυτικών ινών. Ο μαγικός αριθμός εδώ είναι το 7: Για κάθε 7 γραμμάρια φυτικών ινών που προστίθενται στην καθημερινή διατροφή, ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται κατά 7%. Θα πρέπει να λαμβάνονται περίπου 25 γραμμάρια την ημέρα που σημαίνει έξι έως οκτώ μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως ή οκτώ έως 10 μερίδες λαχανικών.

Η παχυσαρκία και τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξάνουν τις πιθανότητές για εγκεφαλικό. Οι πιθανότητες μειώνονται με την απώλεια μόλις 10 κιλών. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τον αριθμό των θερμίδων κάτω από τις 2.000 την ημέρα και κάντε την άσκηση τακτική ακόμα και για 30 λεπτά.