Βάλτε λίγο πιπέρι στο αίμα σας!

Η καλή κυκλοφορία του αίματος χρειάζεται τα μπαχαρικά της

Βάλτε λίγο πιπέρι στο αίμα σας!

Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι το κλειδί της υγείας.

Το αίμα είναι σαν τον αυτοκινητόδρομο του σώματος. Μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε όλα τα όργανα, από την καρδιά και τον εγκέφαλό μέχρι τους μύες και το δέρμα.

Η υγιεινή διατροφή είναι ένας τρόπος για να βελτιστοποιηθεί η κυκλοφορία ή η ροή του αίματος. Σε συνδυασμό με την άσκηση, την ενυδάτωση, τη διαχείριση βάρους και την αποχή από το κάπνισμα, ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της. Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι βοηθοί που ενώ δεν φαίνονται συμβάλλουν τα μέγιστα. Το πιπέρι καγιέν και ο κουρκουμάς είναι δυο από αυτούς.

Πιπέρι καγιέν

Αυτή η λαμπερή κόκκινη πιπεριά χάρη σε μια ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, μπορεί να βοηθήσει τις αρτηρίες να λειτουργήσουν καλύτερα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, ώστε το αίμα να ρέει εύκολα. Και αυτό είναι καλό για την αρτηριακή πίεση.

Κουρκουμάς

Το εξωτικό χρυσοκίτρινο μπαχαρικό είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην κουρκουμίνη που περιέχει. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό, με τη σειρά του, διευκολύνει το αίμα να ρέει και να φτάσει στους μύες και σε άλλους ιστούς.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μπαχαρικά, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε αυτά τα είδη στο καλάθι αγορών.