Ο καλός, ο κακός θυρεοειδής και η χαμηλή λίμπιντο…

Να που ο θυρεοειδής μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ερωτική σας ικανότητα.

Ο καλός, ο κακός θυρεοειδής και η χαμηλή λίμπιντο…

Προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και εκσπερμάτισης; Καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στον θυρεοειδή σας.

Μπορεί να είναι γνωστά τα κλασικά σημάδια προβλημάτων με τον θυρεοειδή, τον αδένα σε σχήμα πεταλούδας στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Έχουμε άλλωστε αναφερθεί στον υπερδραστήριο θυρεοειδή (υπερθυρεοειδισμός) που προκαλεί υπερίδρωση, αίσθηση ζέστης, απώλεια βάρους ή ταχυκαρδία. Όπως έχουμε αναφερθεί και στον υπολειτουργικό θυρεοειδή (υποθυρεοειδισμός) που κάνει τα αντίθετα. Όμως υπάρχουν άλλα λιγότερο προφανή σημάδια τα οποία πρέπει είναι γνωστά.

Όταν ο θυρεοειδής σας επιβραδύνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον μεταβολισμό. Ο αδένας ελέγχει τα όργανα του σώματός που εκκρίνουν τις ορμόνες του φύλου(τεστοστερόνη).

Όταν αυτές οι ορμόνες είναι χαμηλές, η σεξουαλική ορμή μειώνεται και ξεκινά η ανησυχία. Τα στοιχεία, επιπλέον, δείχνουν ότι προβλήματα του θυροειδή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και εκσπερμάτισης.

Το θετικό είναι ότι οι καταστάσεις αυτές είναι αναστρέψιμες με τη σωστή θεραπευτική αγωγή. Καλό είναι να συμβουλευθείτε τον ειδικό ιατρό και να μην δοκιμάσετε αμφιβόλου επιστημονικότητας θεραπείες.