Ο εφιάλτης του σπλαχνικού λίπους

Λίπος στην κοιλιά: Κάτι περισσότερο από μια στρώση κάτω από το  δέρμα

Ο εφιάλτης του σπλαχνικού λίπους

Ένα γεγονός για το στομαχικό λίπος που πρέπει να γνωρίζετε είναι το εξής: Δεν είναι μόνο αυτό το στριμωγμένο στρώμα ακριβώς κάτω από το δέρμα. Το σπλαχνικό λίπος είναι λίπος που συσσωρεύεται βαθιά στην κοιλιά. Αυτός ο τύπος λίπους περιβάλλει τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, του παγκρέατος και των νεφρών. Το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος μπορεί να επιβαρύνει την υγεία και να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και άνοια.

Είναι το πρώτο που φεύγει…ευτυχώς!

Εδώ είναι ένα ευτυχές γεγονός: Το σπλαχνικό λίπος είναι το πρώτο είδος που χάνεται. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται άσκηση. Η προπόνησή δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Ένα γρήγορο περπάτημα μιας ώρας ή μια παραπάνω κλίση στο διάδρομο επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό. Αν η καθημερινότητα είναι καθιστική δημιουργήστε τρόπους άσκησης. Το θετικό είναι ότι δεν χρειάζονται ειδικές δίαιτες ή ειδικές ασκήσεις για να χαθεί. Αρκούν μόνο υγιεινές συνήθειες. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά τη Μεσογειακή διατροφή για τη συνολική υγεία.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης του σπλαχνικού λίπους είναι η υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών με κορυφαία την Μεσογειακή διατροφή.