Και η κρεατίνη έχει τις ώρες της

Η κρεατίνη ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα φαίνεται πως έχει ωράριο λήψης.

Και η κρεατίνη έχει τις ώρες της

Η κρεατίνη είναι ένα μόριο που απαντάται φυσικά στα κύτταρα του σώματος. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα άσκησης. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα ενώ δεν είναι λίγες οι μελέτες που επισημαίνουν ότι η κρεατίνη μπορεί να αυξήσει τα οφέλη δύναμης από ένα πρόγραμμα προπόνησης με βάρη κατά περίπου 5-10%, κατά μέσο όρο. Όμως, ενώ μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι η κρεατίνη είναι ασφαλής και αποτελεσματική, φαίνεται να υπάρχει σύγχυση σχετικά με την καλύτερη στιγμή για την λήψη της.

Τις ημέρες προπόνησης, υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές σχετικά με την ιδανική ώρα για κρεατίνη: Είτε λίγο πριν την άσκηση ,είτε λίγο μετά είτε αρκετά μετά την προπόνηση. Τις ημέρες προπόνησης, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να είναι καλύτερο να παίρνετε κρεατίνη λίγο πριν ή μετά την άσκηση, παρά πολύ πριν ή μετά. Φαίνεται ότι η λήψη συμπληρωμάτων λίγο πριν ή μετά την άσκηση μπορεί να είναι καλύτερη από τη λήψη συμπληρωμάτων πολύ πριν ή αρκετά μετά από αυτήν. Ακόμα μια άλλη επιλογή είναι να χωρίσετε την ημερήσια δόση και να τη λαμβάνετε όλη την ημέρα.

Τις ημέρες ανάπαυσης, μπορεί να μην είναι ωφέλιμο να λαμβάνετε επιπλέον κρεατίνη. Και ένα μυστικό, η λήψη κρεατίνης σε συνδυασμό με τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στην μεγιστοποίηση του οφέλους της άσκησης.