Βιταμίνη Β12 - η βιταμίνη της χαράς

Η «Καλή Νεράιδα» Β12 - η βιταμίνη με την ευεργετική δράση στην διάθεση

Βιταμίνη Β12 - η βιταμίνη της χαράς

Η βιταμίνη Β12, γνωστή και ως κοβαλαμίνη, είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα όμως δεν μπορεί να παράγει. Βρίσκεται φυσικά σε ζωικά προϊόντα, σε εμπλουτισμένα με αυτήν τρόφιμα ενώ διατίθεται και ως συμπλήρωμα.

Η βιταμίνη Β12 παίζει βασικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας. Υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία των νευρικών κυττάρων ενώ είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη σύνθεση DNA. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών, τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα επίπεδα ενέργειας και τη διάθεση.

Η βιταμίνη Β12 μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Αυτή η βιταμίνη παίζει ζωτικό ρόλο στη σύνθεση και μεταβολισμό της σεροτονίνης, της χημικής ουσίας που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της διάθεσης γνωστή και ως ορμόνη της χαράς. Επομένως, η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει μελαγχολική διάθεση. Η βιταμίνη Β12 μπορεί να ωφελήσει το σώμα με εντυπωσιακούς τρόπους, όπως ενισχύοντας την ενέργεια, βελτιώνοντας τη μνήμη και βοηθώντας στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.