Νόσος του Crohn: Η φύση έχει τη λύση

Ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της νόσου Crohn με τη βοήθεια της φύσης

Νόσος του Crohn: Η φύση έχει τη λύση

Η νόσος του Crohn είναι μια χρόνια πάθηση του εντέρου που προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου του πεπτικού σωλήνα και καθιστά δύσκολη την πέψη των τροφών, την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και την τακτική κίνηση του εντέρου. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, αλλά μπορείτε να διαχειριστείτε τα συμπτώματά της με συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

Ωστόσο στη φύση υπάρχουν επιλογές που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ενοχλήσεων που σχετίζονται με τη νόσο του Crohn. Τα προβιοτικά και ο κουρκουμάς ,μεταξύ άλλων τεχνικών, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη διαχείριση αυτών.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι μια μορφή καλών βακτηρίων που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας στο έντερο. Εμποδίζουν τα επιβλαβή βακτήρια από την υπερβολική ανάπτυξη και την πρόκληση πεπτικών προβλημάτων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η χρήση προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Crohn να διατηρήσουν σε ύφεση την πάθηση. Τα προβιοτικά θεωρούνται γενικά ασφαλή. Είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές όπως κάψουλες και σκόνες, και βρίσκονται σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι και προϊόντα ζύμωσης όπως το miso και τo κεφίρ.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό βότανο στην Ινδία εδώ και αιώνες. Λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων μιας από τις κύριες ενώσεις της, της κουρκουμίνης, χρησιμοποιείται συχνά ως συμπληρωματική θεραπεία για το Crohn.

Μπορεί να ληφθεί από το στόμα ως συμπλήρωμα ή σε σκόνη αναμειγνύοντάς το με νερό. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να πασπαλιστεί απευθείας στα τρόφιμα, αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να μην παρέχει αρκετή κουρκουμίνη για να έχετε τα επιθυμητά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Τα παραπάνω δεν υποκαθιστούν την φαρμακευτική αγωγή που έχει συστήσει ο γιατρός. Θυμηθείτε να τον συμβουλευτείτε πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα. Υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν τα φάρμακα που παίρνετε αυτήν τη στιγμή.