ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: La Voile d'Or

Με την σπουδαία πρεμιέρα της Σενεγάλης στο Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας και τη μεγάλη νίκη της 2-1 επί της Πολωνίας, θυμάμαι τις ατελείωτες παραλίες αυτής της Αφρικανικής χώρας.

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: La Voile d'Or

Όλη η ακτογραμμή της Σενεγάλης είναι αμμώδης με παραλίες λευκές, χρυσαφένιες ή στο χρώμα της καστανής ζάχαρης που δέχονται τα κύματα του Ατλαντικού ωκεανού. Bουτώντας στα γαλάζια νερά σκέφτεσαι ότι παντού στον κόσμο η θάλασσα μάς δέχεται στην αγκαλιά της.

Οι ονειρικές παραλίες που έχω στην καρδιά μου είναι πολλές, αναφορικά στις περιοχές La Somone,Saly και Djifferγια πολλούς προσωπικούς λόγους, όπως και η φιλόξενη "La Voile d'OR" στο Ντακάρ, στην περιοχή HannBel-Air.


Κλασική εξωτική παραλία με λευκή άμμο που ευχαριστιέσαι να νιώθεις στις πατούσες σου χωρίς να καίγεσαι. Απέραντη, καθαρή, γεμάτη φοίνικες. Πολύ όμορφη και ήσυχη παρόλο που είναι οργανωμένη. Η φύση είναι αυθεντική και γαλήνια. Μπορείς να χαλαρώσεις κάτω από τη σκιά μιας ομπρέλας από φοινικόφυλλα, επιλέγοντας αν θέλεις στρώμα για να ξαπλώσεις. Οι ομπρέλες έχουν ιδανική απόσταση η μία από την άλλη κι έτσι ο επισκέπτης αναπνέει ελεύθερος.

Η παραλία είναι τόσο πλατιά και μεγάλη σε μήκος, με τις ομπρέλες να βρίσκονται τόσο μακριά από την θάλασσα, που η απέραντη άμμουδιά σού δημιουργεί την επιθυμία να τρέξεις σαν μικρό παιδί. Να κυλιστείς στην άμμο μέχρι να φτάσεις στο νερό. Βουτώντας και ανοίγοντας τα μάτια διακρίνεις μια υποβρύχια έρημο να απλώνεται μπροστά σου. Τόσο διάφανη που βλέπεις τις αυλακώσεις της άμμου μέσα στο νερό με κοχύλια διάσπαρτα σαν μικρούς θησαυρούς. Η θάλασσα είναι ζεστή, βαθαίνει σταδιακά μετά από λίγα μέτρα και τότε νιώθεις σαν χαμένος ναυαγός στον Ατλαντικό ωκεανό και θαυμάζεις τη Γη που μας έπλασε.

Αυτό που με γοητεύει είναι ο σεβασμός στη φύση. Η ανθρώπινη παρέμβαση ελάχιστη και διακριτικά εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον.Το γραφικό bar-restaurant βρίσκεται ανάμεσα στους Φοίνικες και αν θες μπορείς να ξεδιψάσεις με δροσερά cocktails ή να γευματίσεις απολαμβάνοντας τοπικά πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.

Οι παραλίες της Ελλάδας είναι πάμπολλες, ασυναγώνιστες και είμαστε τόσο τυχεροί όσοι τις ζούμε. Όμως ανήκουμε και στην παραλία της καρδιάς μας, σε εκείνην που γυρίζουμε την πρώτη σκέψη μας. Είναι εκείνη που ταξιδεύει μέσα μας.