Κι όμως μπορείτε να φάτε υγιεινά χωρίς να μαγειρέψετε

Πώς να φάτε υγιεινά χωρίς μαγείρεμα; Υπάρχει τρόπος!

 

Κι όμως μπορείτε να φάτε υγιεινά χωρίς να μαγειρέψετε

Για τους περισσότερους η υγιεινή διατροφή σημαίνει ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα βράζοντας, ατμίζοντας ή ψήνοντας. Ακόμα και η σκέψη της προετοιμασίας του γεύματος μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Είναι όμως έτσι; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά αρνητική. Ένα υγιεινό, θρεπτικό γεύμα μπορεί να είναι πολύ απλό στην παρασκευή του.

Τυλίξτε την υγεία σας σε μια τορτίγια ολικής άλεσης που θα τη γεμίσετε με φιλέτο κοτόπουλο, τόνο, φέτες αγγούρι και ντομάτα. Κι αν σας κουράζει ακόμα και αυτό τότε ο πλησιέστερος φούρνος θα το έχει ετοιμάσει για εσάς.

Άλλη επιλογή θα μπορούσαν να είναι μια φρέσκια σαλάτα με 2αυγα βραστά . Σε 5 λεπτά και με 1παξιμάδι έχετε ένα θρεπτικότατο πλήρες γεύμα, πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Κι αν η σαλάτα σας φαίνεται βουνό τότε δυο φέτες ψωμί του τοστ πολύσπορο θα σας λύσουν τα χέρια.

Μια ακόμα λύση για γρήγορο και υγιεινό φαγητό είναι η παραγγελία. Αρκετά εστιατόρια και χώροι εστίασης προετοιμάζουν ειδικά πιάτα με χαμηλό αλάτι και λιπαρά ή πιάτα για χορτοφάγους. Δεν έχετε παρά να δώσετε τις οδηγίες για την δική σας διατροφή και την ώρα που θέλετε να παραδοθούν.

Η υγιεινή διατροφή,ό ,τι κι αν σημαίνει για τον κάθε ένα, είναι μια συνειδητή επιλογή από μια τεράστια γκάμα γευμάτων εκεί έξω, αρκεί μόνο η διάθεση