Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ανακουφίστε τα συμπτώματα με τη σωστή διατροφή

Ενισχύστε την φαρμακευτική αγωγή με την κατάλληλη διατροφή και θα δείτε αποτελέσματα

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto: Ανακουφίστε τα συμπτώματα με τη σωστή διατροφή

Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto - που μερικές φορές αναφέρεται ως νόσος του Hashimoto, είναι μια από τις πιο κοινές διαταραχές του θυρεοειδούς. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή, τα συμπτώματά του μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής .

Η έρευνα δείχνει ότι οι τροποποιήσεις της διατροφής και του τρόπου ζωής, εκτός από την τυπική φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να βελτιώσουν δραστικά τα συμπτώματα. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και των αντισωμάτων του θυρεοειδούς σε άτομα με θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Υπάρχουν στοιχεία ότι η σόγια βλάπτει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, έτσι οι ασθενείς με Hashimoto καλό είναι να αποφεύγουν τα προϊόντα σόγιας. Η Ιδανική διατροφή θα πρέπει :

· Να είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη συστατικά

· Να είναι ελεύθερη γλουτένης

· Να μην περιέχει ζωικά γαλακτοκομικά προϊόντα

· Να είναι χαμηλή σε ζάχαρη και επεξεργασμένες τροφές

· Να κυριαρχούν τα φρέσκα τρόφιμα. Προετοιμάστε τα γεύματά σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας φρέσκα λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες, υγιή λίπη και υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες.

Κάθε άτομο με θυρεοειδίτιδα Hashimoto ανταποκρίνεται διαφορετικά στη θεραπεία, γι' αυτό είναι τόσο σημαντική μια εξατομικευμένη προσέγγιση για αυτήν την πάθηση.