Νερό σπόρων Chia: η νέα τάση στην υγιεινή διατροφή

Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής ανακαλύπτουν στο νερό με σπόρους chia τη νέα τάση

Νερό σπόρων Chia: η νέα τάση στην υγιεινή διατροφή

Οι σπόροι Chia είναι μικροσκοπικοί, μαύροι και άσπροι σπόροι, γνωστοί για τον πλούτο τους σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να τους χρησιμοποιούν σε αρτοσκευάσματα, σε vegan «αυγά» και πουτίγκα ή πασπαλισμένους πάνω από σαλάτες.

Το νερό με τους σπόρους Chia είναι μια αναδυόμενη τάση για την υγεία. Έγινε δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ρόφημα που μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για να καταπραΰνουν την πείνα και να υποστηρίξουν τους στόχους απώλειας βάρους Η ικανότητα απορρόφησής τους είναι τόσο εντυπωσιακή που μπορούν να γίνουν έως και 12 φορές μεγαλύτεροι από το αρχικό τους μέγεθος όταν εμποτιστούν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ζελατινώδες μείγμα με ελαφρώς μαστιχωτή υφή. Το νερό με τους σπόρους Chia είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές αν η κατανάλωση υπερβεί τη συνιστώμενη ημερήσια δόση

Το θρεπτικό τους φορτίο σε φυτική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες δεν μεταβάλλεται κατά τον εμποτισμό, ίσα ίσα που με αυτό τον τρόπο καταναλώνετε και μεγαλύτερη ποσότητα σπόρων άρα και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Η παρασκευή νερού από σπόρους chia είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε απαλά 1-2 κουταλιές της σούπας (12-24 γραμμάρια) σπόρους σε ένα ποτήρι νερό.

Μπορείτε επίσης να το αρωματίσετε με λεμόνι, μέντα ή δυόσμο και να το απολαύσετε παγωμένο.