Μην περιφρονείτε το αγγούρι

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αγγουριού

Μην περιφρονείτε το αγγούρι

Αν και συνήθως πιστεύεται ότι είναι λαχανικό, το αγγούρι είναι στην πραγματικότητα ένα φρούτο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, καθώς και ορισμένες φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία, ακόμη και στην πρόληψη ορισμένων παθήσεων.

Το χαμηλό θερμιδικό του ύψος το καθιστά ιδανικό για συχνή κατανάλωση ενώ η αυξημένη περιεκτικότητα του σε νερό και διαλυτές φυτικές ίνες προωθούν την ενυδάτωση και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Η περιεκτικότητα του σε νερό φτάνει το 96% ενώ περιέχει και αρκετές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Κ ,C, μαγνήσιο, μαγγάνιο και κάλιο.

Το αγγούρι περιέχει αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και τανίνες, που εμποδίζουν τη συσσώρευση επιβλαβών ελεύθερων ριζών και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Η κατανάλωση του με τη φλούδα παρέχει τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Το αγγούρι μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ή τουρσί. Μπορείτε να το απολαύσετε ως σνακ με λίγες θερμίδες ή για να προσθέσετε γεύση σε διάφορα πιάτα. Τα αγγούρια είναι μια αναζωογονητική, θρεπτική και απίστευτα ευέλικτη προσθήκη σε κάθε δίαιτα.