Προτάσεις που δεν θα βαρύνουν το στομάχι σας μεσημεριάτικα

 

Το δημοφιλές γεύμα που συνδυάζει ένα αργοπορημένο πρωινό με μεσημεριανό, χαρακτηρίζεται από ελαφριά πιάτα

Προτάσεις που δεν θα βαρύνουν το στομάχι σας μεσημεριάτικα

Οι καλύτερες επιλογές φαγητού για brunch

Το δημοφιλές γεύμα που συνδυάζει ένα αργοπορημένο πρωινό με μεσημεριανό, χαρακτηρίζεται από ελαφριά πιάτα που μπορούν να καλύψουν αυτά τα δυο γεύματα και να προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, από τις γευστικές κις λωρέν μέχρι τα μικρά σάντουιτς με γλυκό ψωμί. Ωστόσο εδώ θα δούμε τις πιο υγιεινές επιλογές για εσάς και τον οργανισμό σας.

• Ομελέτα

Αυτό το αγαπημένο πιάτο προσφέρει άφθονη πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας ενώ παράλληλα αποτελεί και έναν υπέροχο τρόπο για να κρύψετε και μερικά λαχανικά όπως σπανάκι, μανιτάρια και ντομάτες στο γεύμα σας. Να είστε όμως προσεκτικοί, καθώς πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα ολόκληρα αυγά, κάτι που μπορεί να σημαίνει επιπλέον χοληστερόλη. Αντ' αυτού μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα ασπράδια, οπότε και δεν έχετε κίνδυνο. Καλό θα ήταν να αποφύγετε την προσθήκη αλλαντικών αλλά αν δεν μπορείτε χωρίς αυτά τότε προσέξτε την ποσότητα και αν ειναι δυνατό επιλέξτε χαμηλά σε λιπαρά ,χωρίς γλουτένη και αλάτι.

• Πόριτζ βρώμης

Από μόνο του, είναι πλούσιο σε ένα είδος φυτικών ινών που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Προσέξτε υλικά όπως κάποιου είδους σιρόπι, κομμάτια σοκολάτας που μπορεί να αυξήσουν το θερμιδικό ύψος, ενώ μείνετε μακριά από το βούτυρο και τη λευκή ζάχαρη. Η προσθήκη ξηρών καρπών, σπόρων και φρέσκων φρούτων θα ζωντανέψει το μικρό γεύμα δίνοντας του βάθος και γεύση.

• Bagel με σολομό

Ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που αγαπά η καρδιά. Ειδικά αν το συνδυάσετε με ένα κουλούρι ολικής αλέσεως, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή και ένα πλήρες γεύμα. Απλά φροντίστε να περιορίσετε το τυρί κρέμα ή επιλέξετε την ελαφριά εκδοχή του.

• Granola

Συχνά εντάσσεται στις υγιεινές επιλογές, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, ειδικά στα εστιατόρια. Όταν αγοράζετε granola, ελέγξτε την ετικέτα και αναζητήστε εκείνη με λιγότερα από 7 γραμμάρια ζάχαρης και τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Διατηρήστε το μέγεθος της μερίδας μικρό και χρησιμοποιήστε το ως συμπλήρωμα και όχι ως κύριο πιάτο, τότε μόνο μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή.