Νερό με λεμόνι για αποτοξίνωση - μύθος ή αλήθεια;

Το νερό με λεμόνι διαλύει το λίπος; Βοηθά στο αδυνάτισμα; Τί είναι αλήθεια και τι όχι; Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σήμερα.

Νερό με λεμόνι για αποτοξίνωση - μύθος ή αλήθεια;

Προηγουμένως όμως να υπενθυμίσουμε ότι η αποτοξίνωση είναι βραχυπρόθεσμη παρέμβαση με σκοπό την αποβολή των τοξινών από το σώμα . Η αποτοξίνωση βοηθά στην βελτίωση της υγείας.

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο καλύτερος, τρόπος για να καθαρίσετε το σύστημά του οργανισμού είναι να πίνετε άφθονο νερό και να λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες για να διατηρείτε το πεπτικό σας σύστημα κανονικό.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη του οργανισμού για επαρκή ενυδάτωση. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να καταναλώσουμε την ποσότητα που απαιτείται, για αυτό αν η προσθήκη λεμονιού σας βοηθά να πίνετε περισσότερο τότε συνεχίστε το.

Τα πρόσθετα οφέλη του λεμονιού στο νερό περιλαμβάνουν την πρόσληψη βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και καλίου. Κρατήστε κατά νου επίσης ότι όταν καταναλώνετε νερό με λεμόνι μαζί με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, το σώμα σας θα τον απορροφήσει καλύτερα.

Το νερό με λεμόνι δεν είναι το μόνο είδος εμπλουτισμένου νερού που μπορείτε να καταναλώσετε και να αποκομίσετε οφέλη από αυτό. Για παράδειγμα, το νερό με φέτες αγγουριού ή φύλλα μέντας έχουν και τα δύο τα δικά τους πλεονεκτήματα για την υγεία.

Τα αγγούρια είναι πλούσια σε κάλιο. Αυτός ο ηλεκτρολύτης βοηθά στην απομάκρυνση του αλατιού από την κυκλοφορία του αίματός σας και τελικά διατηρεί την αρτηριακή σας πίεση στο βέλτιστο ρυθμό.

Το νερό με γεύση μέντας είναι καλή πηγή βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών. Η μέντα χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσπεψίας.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach