Οκτώ Τρόποι για να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι

Κάποιες προσωπικές μου συμβουλές για να μπορέσετε να είστε για πάντα ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας. 

Οκτώ Τρόποι για να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι

Οι προσωπικές μου αυτές συμβουλές έχουν σκοπό να σας κάνουν ευτυχισμένους πρώτα με το εαυτό σας και μετά με τους γύρω σας, κάτι που όλοι λίγο ή πολύ το έχουμε ανάγκη μιας που ως άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα, αλλά και οι καιροί που ζούμε είναι τόσο δύσκολοι μιας που τίποτα ωραίο δεν συμβαίνει πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

1.Μην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά.

Το ξέρω όλοι μας θέλουμε να περνάμε πάντα μια συγκεκριμένη εικόνα για το εαυτό μας στους άλλους λόγο του φόβου μας εκ φύσεως μην ντροπιαστούμε, όμως πρέπει να μάθετε πως κάποιες φορές μπορείτε και πρέπει να τσαλακώνετε την εικόνα σας για να νιώσετε ελεύθεροι και να περάσετε καλά γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να στεναχωριόμαστε, άλλωστε τι είναι η ζωή ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών και σχεδόν τελείωσε.

2.Συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι, και δεν θα γίνει ποτέ, τέλεια.

Ναι είναι η πικρή αλήθεια, ναι δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό η ζωή δεν είναι τέλεια και οι άνθρωποι πολλές φορές την κάνουμε ακόμα πιο δύσκολη με τους δύσκολους χαρακτήρες μας και τις ιδεοληψίες μας, οπότε εάν έχετε ως κεντρικό άξονα ότι η ζωή δεν είναι και δεν θα γίνει τέλεια τότε σας εγγυώμαι ότι θα περάσετε καλύτερα μέσα σε αυτήν.

3.Μην παίρνετε τους άλλους πολύ στα σοβαρά.

Μεγάλη αλήθεια αυτή για τους ανθρώπους ειδικά στις μέρες μας που όλοι έχουν τρελαθεί. Και να τους πάρεις στα σοβαρά τι κερδίζεις? Τίποτα απλά κάθεσαι και στεναχωριέσαι χωρίς να υπάρχει λόγος και χαλάς και μπόλικη θεά ουσία με το να σκέφτεσαι τι θα κάνεις. Ας θυμηθούμε λοιπόν όλοι την Μαίρη Αρώνη στον ρόλο της πάστα φλόρα στο μια τρελή τρελή οικογένεια και τον τρόπο που αντιμετώπιζε εκείνη τα δικά της προβλήματα και ίσως αυτό να είναι η λύση στο πρόβλημα μας τελικά.

4.Να είστε αυθόρμητοι,να είστε δημιουργικοί, να είστε ο εαυτός σας.

Με άλλα λόγια μην μπαίνετε σε καλούπια, τα καλούπια όπως λέω και εγώ είναι σαν κάσες που σε κλείνουν μέσα τους και σε εμποδίζουν από το να κάνεις αυτό που θέλεις και στο τέλος σε ελέγχουν πλήρως, τόσο που ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το καταλάβεις παρά μόνο οι γύρω σου, και ίσως αυτό να είναι το λάθος που κάνουν πολλοί και τελικά μια μέρα τα τινάζουν όλα στον αέρα και δεν τους νοιάζει τίποτα, έχοντας ζήσει μια ζωή σε καλούπια προσπαθούν τελικά έστω και στο τέλος να φύγουν από αυτό και να ζήσουν έστω και για λίγο ελεύθεροι όπως και οι άλλοι.

5.Θυμηθείτε πως ό,τι στραβό και αν συμβαίνει, θα περάσει. Πάντα περνάει.

Όχι δεν σας λέω ψέματα όλα περνούν δεν λένε ό,τι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός ε δεν το λένε τυχαία αυτό, ο πόνος και η στεναχώρια μας κάνουν συνήθως τυφλούς και δεν μπορούμε να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ όμως εάν ξέρουμε ότι όλα στο τέλος περνούν τότε θα γίνουμε πιο σκληροί και πιο ανθεκτική και δεν θα πέφτουμε κάτω τόσο εύκολα.

6.Βρείτε ένα χόμπι.

Μην ακούσω τα γνωστά δεν έχω χρόνο όλοι βρίσκουν χρόνο για κάτι που αγαπάνε οπότε σήκω από τον καναπέ η το κρεβάτι σου και άρχισε να ψάχνεις τι είναι αυτό που θες και τι είναι αυτό που σου αρέσει και μόλις το εντοπίσεις ξεκίνα, τι φοβάσαι? όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται μου λέγανε μικρό οι γονείς μου και τελικά έχουν δίκιο δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο χόμπι θα είναι αν σου αρέσει και το αγαπάς πρέπει να επιδιώξεις να το κάνεις γιατί μπορεί στο μέλλον που πίστεψέ με είναι κοντά είτε δεν θα μπορείς λόγο υποχρεώσεων είτε λόγο του ό,τι γέρασες και θα σου μείνει απωθημένο και τα απωθημένα φίλε μου είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην ζωή ενός ατόμου.

7.Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για το εαυτό σας.

Αναγνωρίστε στον εαυτό σας τα καλά κομμάτια του και όσα έχει καταφέρει, μην είστε άδικοι ούτε απαισιόδοξοι με τον εαυτό σας ήρθε η ώρα να αναγνωρίσετε τα λάθη σας αλλά και τα σωστά πράγματα που κάνατε προσπαθήστε να καταλάβετε τον εαυτό σας και τις συμπεριφορές σας απέναντι στους άλλους ναι το ξέρω πολύ δύσκολο πράγμα αυτό για τους ανθρώπους καθώς μιλάμε για εγωιστικά πλάσματα εκ φύσεως, αλλά εκεί θέλει ψύχραιμη ματιά καθαρό μυαλό και καλή επικοινωνία με τον εαυτό μας. Η ενδοσκόπηση πάντοτε βοηθά στο να γινόμαστε καλύτεροι και με εμάς και με τους άλλους.είτε στους πιο υπέροχους ανθρώπους της ζωής σας ότι τους αγαπάτε.

8.Πείτε στους πιο υπέροχους ανθρώπους της ζωής σας ότι τους αγαπάτε.

Ναι πάντα πιάνει η εκδήλωση των συναισθημάτων ειδικά όταν είναι αληθινά καθώς νιώθουμε το συναίσθημα της χαλάρωσης μόλις το κάνουμε. Και αν δεν μπορείτε αυτό κάντε κάτι που το έχω κάνει και εγώ γράψτε τους ένα μήνυμα στο κινητό στα social media ή ακόμα καλύτερα ένα γράμμα που να τους ευχαριστείτε για όλα όσα έχετε μοιραστεί και ζήσει αυτό πιστεύω είναι το καλύτερο και θα σας δέσει πιο πολύ με τους ανθρώπους αυτούς καθώς θα τους δείξει ό,τι δεν είναι τυχαίοι στην ζωή σας και ότι έχουν άξια για εσάς.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ