Οι πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια που μπορούμε να λάβουμε.

Οι πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Η διαδικασία σπάνια είναι εύκολη, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία, ενισχύοντας τις προσπάθειές για σωστή διατροφή και άσκηση.

Μπορεί, λοιπόν, να μην είστε οι πρωινοί τύποι που ξυπνάτε στις 5 πμ αλλά σίγουρα ξυπνάτε κάποια στιγμή. Σας προτείνουμε τις 3 πιο απλές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε από αύριο:

  1. Πιείτε δυο ποτήρια νερό

Ένα ή δύο ποτήρια απλό νερό πριν φάτε πρωινό μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Το νερό δεν έχει θερμίδες, είναι χορταστικό και περιορίζει την όρεξη, ώστε να μην θέλετε να φάτε υπερβολικά πλούσιο πρωινό. Διεγείρει επίσης το μεταβολισμό σας για να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.

  1. Ασκηθείτε πριν από το πρωινό

Επιλέξτε ήπια άσκηση πριν καθίσετε να φάτε το πρωί. Η άσκηση με άδειο στομάχι σας βοηθά να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

  1. Επιλέξτε ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Αυτή η θρεπτική ουσία μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, επειδή σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης πιο δύσκολο για το σώμα σας να το αποθηκεύσει ως υπερβολικό λίπος. Ένα άλλο πλεονέκτημα της πρωτεΐνης είναι ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες για να τη διασπάσει από ό,τι για τους υδατάνθρακες ή το λίπος, άρα βοηθά να κάψετε λίπος. Επιλέξτε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως ένα αυγό και τυρί σε τοστ ολικής άλεσης ή ένα smoothie με γιαούρτι, φυστικοβούτυρο και μούρα.

Υιοθετείστε μικρές νέες συνήθειες για έναν υγιή εαυτό.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach