Νερό για τον πονοκέφαλο;

Πώς το νερό σχετίζεται με τον πονοκέφαλο, αλλά και με την απώλεια βάρους

Νερό για τον πονοκέφαλο;
Photo credits: Unsplash

Το ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται περίπου 60% από νερό είναι γνωστό, όπως επίσης ότι πρέπει να καταναλώνουμε 8 ποτήρια των 220ml ημερησίως. Αλλά τι σχέση έχει το νερό με τον πονοκέφαλο;

Η ήπια αφυδάτωση (απώλεια υγρών 1-3%) μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ενέργειας, να μειώσει τη διάθεση και να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της μνήμης και της λειτουργίας του εγκεφάλου. Το νερό βοηθά στη μεγιστοποίηση της φυσικής απόδοσης. Το πόσιμο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πονοκεφάλων και των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας που προκύπτουν ως συνέπεια της αφυδάτωσης και της χαμηλής ενέργειας.

Το νερό βοηθά, επίσης, στην απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή η επαρκής κατανάλωση του αυξάνει τον κορεσμό και τον μεταβολικό ρυθμό. Μια μελέτη του 2013 σε 50 νεαρές γυναίκες με υπερβολικό βάρος, έδειξε ότι η κατανάλωση επιπλέον 500 ml νερού 3 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα για 8 εβδομάδες, οδήγησε σε σημαντική μείωση του σωματικού βάρους και λίπους σε σύγκριση με τις μετρήσεις πριν από τη μελέτη. Το πόσιμο νερό μισή ώρα πριν από τα γεύματα, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο γεμάτοι, ώστε να τρώτε μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach