Ξεκινούν οι πρώτες δημοπρατήσεις για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και των έργων στο Ελληνικό

Oι πρώτες δημοπρατήσεις των έργων υποδομής για την μεγάλη επένδυση του Ελληνικού σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου.

Ξεκινούν οι πρώτες δημοπρατήσεις για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και των έργων στο Ελληνικό

Τα έργα όπως σημείωσε έχουν κόστος 500 εκατ. ευρώ και τα μισά θα έχουν δημοπρατηθεί το 2021 και στο σύνολο τους το 2022.

Ξεκινούν οι δημοπρατήσεις των έργων υποδομής και η υπογειοποίηση

Τα έργα περιλαμβάνουν τη δημιουργία οδικού δικτύου, αποχέτευσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, το παραλιακό μέτωπο, αντιλημμυρικά έργα κ.α. Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση του ypodomes.com, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει και το έργο της υπογειοποίησης της Λ.Ποσειδώνος το οποίο θα περιλαμβάνει το τμήμα που θα ξεκινά από το σημείο που βρίσκεται το νυχτερινό κέντρο Ποσειδώνιο και θα καταλήγει στην Λεωφόρο Αλίμου. Το κόστος είναι περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την πιθανή σύνδεση μέσω Τραμ ο κ.Αθανασίου σημείωσε πως εξετάζονται και άλλες λύσεις που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον.

Στα κτιριακά έργα την πρώτη πενταετία θα αναπτυχθούν επενδύσεις 1,5 δισ.ευρώ που αφορά επενδύσεις της Lamda και επιπρόσθετα θα έχουμε και επενδυτές με συμφωνίες που έχουν κλείσει και άλλες που έρχονται. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ανάκαμψης της Ελλάδας, είπε ο κ.Αθανασίου.

Οι συμφωνίες κτιριακών αναπτύξεων

Ήδη οι πρώτες συμφωνίες είναι με την TEMEΣ που αφορά το ξενοδοχείο στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και κατοικίες στον διπλανό προβλήτα και στο όρμο του Αγίου Κοσμά που περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο και κατοικίες (bungalows). Στόχος είναι ο τουρισμός να απλωθεί σε όλο το 12μηνο.

Επίσης έχουμε την επένδυση της Φουρλής για ένα νέο Retail Park και θα έχουμε καταστήματα από ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Intersport κ.α.

Επίσης προανήγγειλε την παρουσίαση την 7η Ιουλίου του πρώτου πράσινου “ουρανοξύστη” στον κόσμο, του Marina Tower, και μετά από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν συνεχόμενες παρουσιάσεις.

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Lamda Development

Ο επικεφαλής της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε πως είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία και τη χώρα. “Το 2020 σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο, ολοκληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό τις μελέτες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια και ξεκινήσαμε τις πρόδρομες εργασίες μεταξύ των οποίν και τις κατεδαφίσεις.

Φέτος, έκλεισαν όλα τα ζητήματα, απερρίφθησαν όλες οι ενστάσεις από το ΣτΕ και πέρασε ο νόμος για τη διανομή, διευθετήθηκε το θέμα με το καζίνο σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και είμαστε έτοιμοι για το όραμα και να δοθούν τα 300 εκατ. ευρώ”.

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη Lamda, τόνισε ο κ.Αθανασίου που χαρακτήρισε το Ελληνικό, ως όραμα και όχημα ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Αποτελεί μια τεράστια επένδυση 8 δισ.ευρώ με έκταση 3 φορές το Μονακό με ακτογραμμή 3,5 χλμ. Είναι όπως είπε, μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.

Εξήγησε δε πως δόθηκε προτεραιότητα στο παραλιακό τμήμα γιατί ουσιαστικά αποτελεί ένα αυτοτελές τμήμα για τουρισμό που μπορεί να απλωθεί μέσω του Ελληνικού όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ανακοίνωσε παράλληλα και την ανάπτυξη 250 στρεμμάτων.

Γιαννίτσης: 6 δισ. ευρώ επενδύσεις την πρώτη δεκαετία

Σε 6 δισ. ευρώ θα ανέλθουν οι επενδύσεις στο Ελληνικό την πρώτη δεκαετία των κατασκευών σύμφωνα με όσα είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης.

Υπογράμμισε πως μετά από 9,5 χρόνια φτάνουμε στο ιστορικό σημείο να προχωρήσει η μεταβίβαση της έκτασης και να ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση. Ευχαρίστησε όλες τις κυβερνήσεις και σημείωσε πως το έργο χρειάστηκε να περάσει από πολλές φάσεις, αντιδράσεις, επιφυλάξεις αλλά και στήριξη.Ο κ.Γιαννίτσης έδωσε και τα στίγματα για το έργο:

Για το έργο στην πρώτη δεκαετία θα επενδυθούν περί τα 6 δισ. ευρώ και χαρακτήρισε τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν πρωτοποριάκες τόσο πολεοδομικά όσο και κατασκευαστικά.

Η αξία που θα δημιουργήσει το Ελληνικό απλώνεται σε όλη τη χώρα, την οικονομία και την ανάπτυξη που προσδοκά η χώρα.

Η όλη διαδικασία συντελέστηκε σε συνθήκες κρίσης και αβεβαιότητας. Παρά ταύτα το σχέδιο παρέμεινε ζωντανό και χρειάστηκε να καμφθούν πολλά εμπόδια. Σήμερα το έργο όπως αποκάλυψε ο κ.Γιαννίτσης είναι 1,5 έτος μπροστά από το χρονοδιάγραμμα του.

Ο κ.Γιαννίτσης εξήρε την συμβολή του Δ.Σ. της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου που όπως είπε πιστώνεται την μεγαλή επιτυχία. Το ΔΣ, σημείωσε, υποστήριξε διαχρονικά το πλάνο και έδωσε συγχαρηστήρια σεολους όσους εφτασαν το έργο σε τοσο προχωρημενη φαση.