Ποιες τροφές καταστρέφουν τα μαλλιά;

Συνήθως ασχολούμαστε με το τι βοηθά την καλή υγεία. Για να έχουμε μια συνολική αντίληψη της υγείας των μαλλιών θα πρέπει να αναδείξουμε και το θέμα από την άλλη πλευρά και να απαντήσουμε στο ερώτημα: ποιες τροφές αποδυναμώνουν τα μαλλιά και πρέπει να αποφεύγουμε;

Ποιες τροφές καταστρέφουν τα μαλλιά;
Photo credits: Unsplash

Το σώμα έχει τον τρόπο να επικοινωνεί, μέσω των συμπτωμάτων τις ανάγκες του. Μαλλιά που γεμίζουν το μαξιλάρι, θαμπά και άτονα είναι ο συναγερμός ότι κάτι δεν πάει καλά.

Εάν το ζητούμενο είναι υγιή και λαμπερά μαλλιά, τότε ορισμένες τροφές που πρέπει να ξεχάσετε:

Τον ξιφία. Τα υψηλά επίπεδα υδραργύρου συνδέονται με απώλεια μαλλιών και ο ξιφίας έχει τα πιο υψηλά.

Τη λευκή ζάχαρη η οποία αυξάνει την απώλεια μαλλιών διότι εμποδίζει την απορρόφηση πρωτεΐνης. Επιλέξτε ένα άλλο γλυκαντικό για να μην στερηθείτε και τη γλυκιά γεύση.

Το λευκό άμυλο και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Η δράση του πάει χέρι-χέρι με αυτή της ζάχαρης. Το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και τα γλυκά με λευκό αλεύρι μειώνουν τη δύναμη των μαλλιών.

Το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα ψευδάργυρου στο σώμα, στοιχείο σημαντικό για την υγεία και ανάπτυξη των μαλλιών. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, κάτι που κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και αδύναμα.

Επιλέξτε σύμφωνα με τις ανάγκες και αφήστε τη διατροφή να σας φροντίσει.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach