Το παιδί μου δίνει πανελλήνιες, τι μπορεί να τρώει για καλύτερη συγκέντρωση;

Δεν υπάρχει μαγική τροφή που να αυξάνει το IQ ή να σας κάνει εξυπνότερο. Μπορείτε όμως να βελτιώσετε και να διατηρήσετε την υγεία του εγκεφάλου προσθέτοντας έξυπνες τροφές στο διαιτολόγιο.

Το παιδί μου δίνει πανελλήνιες, τι μπορεί να τρώει για καλύτερη συγκέντρωση;
Photo Credits: Green Chameleon από Unsplash

Η γλυκόζη είναι η πηγή ενέργειας του εγκεφάλου. Δοκιμάστε φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή από άλλα φρούτα, χωρίς ζάχαρη, θα προσφέρει ώθηση στη μνήμη, στη σκέψη και στην πνευματική ικανότητα.

Το πρωινό δίνει στον εγκέφαλο ενέργεια. Μην αποφεύγετε το πρωινό όσο κι αν ξενυχτάτε διαβάζοντας και ξυπνάτε αργά. Μελέτες δείχνουν ότι το πρωινό βελτιώνει τη μνήμη και την προσοχή. Τροφές στην κορυφή της λίστας είναι: οι φυτικές ίνες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φρούτα.

Το ψάρι είναι τροφή του μυαλού. Η πρωτεΐνη του ψαριού σχετίζεται με την εξαιρετική λειτουργία του εγκεφάλου, πλούσια σε ω3 λιπαρά ψάρια είναι το κλειδί για την υγεία του εγκεφάλου.

Προσθέστε μια μερίδα ξηρών καρπών και σοκολάτας καθημερινά. Οι ξηροί καρποί και η σοκολάτα είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε που σχετίζεται με την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Η σοκολάτα γνωστή για την περιεκτικότητα της σε ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις διεγείρει και προάγει τη συγκέντρωση.

Τα μπλε μύρτιλα (blueberries) είναι σούπερ θρεπτικά. Μελέτες δείχνουν ότι τα βατόμουρα προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, βελτιώνουν μαζί και την ικανότητα μάθησης και τη μυϊκή λειτουργία.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διαιτολόγος-NutritionCoach

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας