LIVE: Τσίπρας: Βγαίνουμε από τα σπίτια μας και βαδίζουμε στα τυφλά

Παρακολουθείστε LIVE τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που ξεκίνησε στις 11:00 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράταση τριών μηνών στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για 3 μήνες, μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2020. Κανείς Έλληνας δεν θα χάσει το σπίτι του κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας του κορονοϊού», είπε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: Δεν ξέρατε, δεν σας ενημέρωσαν οι επιστήμονες, ότι αν ενδεχομένως αρκούσε κατά την διάρκεια της καραντίνας να γίνονται τεστ μόνο σε συμπτωματικούς ασθενείς, σε καμία περίπτωση αυτό δεν αρκεί στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων; Το αποτέλεσμα της αβλεψίας, ή της σκοπιμότητας αυτής, δεν ξέρω τι από τα δυο ισχύει, είναι η Ελλάδα, να βρίσκεται σήμερα στις τελευταίες θέσεις σε αριθμό τεστ, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Και το αποτέλεσμα του αποτελέσματος είναι να πορευόμαστε χωρίς τεστ, που σημαίνει με τα μάτια δεμένα, στον επικίνδυνο δρόμο που είναι μπροστά μας. Βγαίνουμε από τα σπίτια μας και βαδίζουμε στα τυφλά, στην πιο κρίσιμη φάση».

Η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής -«Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής». Στην εθνική αντιπροσωπεία θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός και δικαίωμα να λάβουν το λόγο και να αναπτύξουν τις απόψεις τους, θα έχουν και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης.

Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.