ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή επιδομάτων, παροχών - Επαναλειτουργεί η πλαφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21

Eπαναλειτουργεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Παιδιού Α21 ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η καταβολή επιδομάτων, παροχών ΟΠΕΚΑ (Επίδομα γέννησης, προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών).

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή επιδομάτων, παροχών - Επαναλειτουργεί η πλαφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21

Καταβάλλονται σήμερα, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

  • επίδομα γέννησης
  • προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό
  • επίδομα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • επίδομα στέγασης
  • στεγαστική συνδρομή
  • επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • σύνταξη υπερηλίκων
  • επίδομα ομογενών
  • «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019».

Συντάξεις Αυγούστου 2020: Ημερομηνίες πληρωμής για ΙΚΑ-Δημόσιο-ΝΑΤ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ-ΕΤΑΑ

Επαναλειτουργεί η πλαφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21

Στο μεταξύ, από χθες, 29/6/2020 επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, Επίδομα Παιδιού Α21 προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν την σχετική αίτηση.

Εκείνοι οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλει αίτημα για Επίδομα Παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση ως τα μέσα του Ιουλίου – οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Συνιστάται, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν, τι μπορεί να αλλάξει

Προσοχή, ερωτήσεις και απαντήσεις

Προκειμένου να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού, η σχετική αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά – να έχει δλδ πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου – και να έχει εγκριθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση) θεωρείται μη υποβληθείσα.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.