Σύνταγμα: Εργασίες για τον «Μεγάλο Περίπατο» (pics)

Ο «Μεγάλος Περίπατος»... πήγε στην πλατεία Συντάγματος. Πραγματοποιούνται εργασίες από το βράδυ του Σαββάτου (27/6).

Σύνταγμα: Εργασίες για τον «Μεγάλο Περίπατο» (pics)

Από το βράδυ του Σαββάτου (27/6) έχουν ξεκινήσει τα έργα στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και φυσικά συνεχίζονται και το πρωί της Κυριακής (28/6) στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας.

Οι εργασίες γίνονται στο κάτω μέρος της πλατείας, στην αρχή της Ερμού, όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά της κυκλοφορίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου οι μπουλντόζες ξήλωσαν στάσεις λεωφορείων, με την Τροχαία να ρυθμίζει την κυκλοφορία, ενώ το πρωί της Κυριακής έγινε ο επιχρωματισμός της λωρίδας που παραδίδεται στους πεζούς σε κόκκινο χρώμα.

Στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.