e-ΕΦΚΑ - συντάξεις Ιουλίου: Ποιες καταβάλλονται σήμερα (22/6) - Οι επόμενες πληρωμές

Δείτε ποιές συντάξεις καταβάλλονται σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου και πότε γίνονται οι επόμενες πληρωμές σύμφωνα με τονΗλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

e-ΕΦΚΑ - συντάξεις Ιουλίου: Ποιες καταβάλλονται σήμερα (22/6) - Οι επόμενες πληρωμές

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ). Για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή. Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Ιουλίου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή του συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ.

Φρεντ Αστέρ: Ο τζέντλεμαν του Χόλιγουντ Φρέντερικ Αούστερλιτς και το... Αίγιο (vids)

Τα αναδρομικά

Με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, γνωστοποίησε πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων…

«Στις 9 Ιουλίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών σε περίπου 250.000 συνταξιούχους. Νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο». Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι, τον Σεπτέμβριο, προγραμματίζεται να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη, που αφορά τους συνταξιούχους με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου, η οποία προκύπτει, με βάση τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης.

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε αρχίζουν, τι μπορεί να αλλάξει

Επίσης, όπως είπε, τον Σεπτέμβριο, η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο και με αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και μετά. «Ο νόμος Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ είχε τιμωρήσει τους συνταξιούχους που εργάζονταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι, τον Οκτώβριο, προγραμματίζεται η καταβολή των αναδρομικών κύριων συντάξεων 12 μηνών.

«Εντός του Ιουλίου, θα γίνει η εφαρμογή και η υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης "ΑΤΛΑΣ", ενώ, στο τέλος του Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης.