Κάτι... τρέχει στην Πατησίων -Τι γίνεται στο Acropole Palace -Το διάσημο πλάνο από τα μπαλκόνια του

Τι αλλάζει στην Πατησίων και στο Αcropole Palace - Τα πασίγνωστα στιγμιότυπα που έχουν δει όλοι οι Έλληνες και έχουν κινηματογραφηθεί από τα μπαλκόνια του.

Κάτι... τρέχει στην Πατησίων -Τι γίνεται στο Acropole Palace -Το διάσημο πλάνο από τα μπαλκόνια του

Το Αcropole Palace, πλήρως αναμορφωμένο παραδίδεται για τα επόμενα 99 χρόνια στον φορέα Acropole Across που θα συγκροτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού που βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής σε διαβούλευση.

Πύργος Πειραιά: Υπογραφές για επένδυση €50 εκατ. - Έρχεται ανάπλαση του ΣΕΦ

Φορέας Acropole Across

Τι είναι όμως ο φορέας Acropole Across; Στην ιστοσελίδα iefimerida.gr, αναφέρεται: «Ακροπόλ Ακρός το όνομα του φορέα στα ελληνικά, με την ίδια την ονομασία να «παίζει» με την έννοια του απέναντι ή του πέραν. Ένα «απέναντι», που τουλάχιστον χωροταξικά, είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Τοσίτσα και πιο πέρα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση (ως και τις 26 Ιουνίου) ορίζεται με ακρίβεια η φυσιογνωμία, οι σκοποί, η δράση του νέου εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι ο πρώτος φορέας του ΥΠΠΟ που δεν έχει ένα αντικείμενο δράσης, δεν έχει δηλαδή μια κάθετη δράση, αλλά οριζόντια στο σύνολο του σύγχρονου πολιτισμού και του δημιουργικού κλάδου: όλες οι κλασικές μορφές πολιτισμού αλλά και οι νεότερες και ως σήμερα εντελώς παραγκωνισμένες από την ελληνική πολιτεία: μόδα, design, φωτογραφία, game designing κ.ο.κ.».

Το μοναδικής αίγλης κτίριο που θα γίνει η καρδιά και μαζί ο αιμοδότης του σύγχρονου πολιτισμού χάρη στον νέο φορέα, θα έχει αναψυκτήριο, εστιατόριο και πωλητήριο με πλήθος μοναδικών δημιουργιών μέσα στο κτίριο της Πατησίων.

Η ιστορία του

Το ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς» οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1926-1928. Τα σχέδια έκανε ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Μαγιάση (1894-1966) και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της ελληνικής εκδοχής του γαλλικού Art Nouveau.

Τα πασίγνωστα στιγμιότυπα

Πρόκειται για ιστορικό κτίριο καθώς από τα μπαλκόνια του έχουν κινηματογραφηθεί το 1973 τα πασίγνωστα στιγμιότυπα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής του άρματος μάχης.

Η ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει: «H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη θέτει από σήμερα, 12 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο: «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛ».

Με το παρόν σχέδιο νόμου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δημιουργεί έναν νέο φορέα, ο οποίος θα αναλάβει να μεγιστοποιήσει, μέσω των δράσεών του, το όφελος των επενδυόμενων στον πολιτισμό πόρων, ενώ παράλληλα θα στηρίξει τον πολιτιστικό και δημιουργικό κλάδο και τους επαγγελματίες του.

Το ΑΚΡΟΠΟΛ ΑΚΡΟΣ μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στη σύγχρονη ελληνική δημιουργία στη χώρα, στις συνθήκες που επικρατούν στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, στη στήριξη και ενδυνάμωση των επαγγελματιών του κλάδου, στην εθνική οικονομία και στην προβολή του νέου προσώπου της Ελλάδας στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε φορέας, κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00».