Τσίπρας: «Αλλάξτε στρατηγική - Να στηρίξετε την οικονομία»

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει στρατηγική, ενώ τον κατηγόρησε ότι παρουσίασε μια εικόνα που δεν αντιστοιχεί σε εκείνη που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Τσίπρας: «Αλλάξτε στρατηγική - Να στηρίξετε την οικονομία»

Να αλλάξει στρατηγική, έστω και την ύστατη στιγμή, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη δευτερολογία του επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». «Να στηρίξετε την οικονομία, τις επιχειρήσεις, την εργασία, για να μην ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να δούμε όσα καταφέραμε σε πέντε χρόνια να χάνονται σε πέντε μήνες», τόνισε.

Μητσοτάκης: 12 ή 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο και μάλιστα από το 2021 - Η νέα ρύθμιση

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «παρουσίασε μια εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων» και σχολίασε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να αποδομήσει τα στοιχεία και τους αριθμούς παραπέμποντας σε άλλους δείκτες, όπως τον δείκτη αισιοδοξίας pmi, κάτι που τον κατηγόρησε ότι κάνει για να πει ότι η κυβέρνηση τα πήγε εξαιρετικά καλά το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου από τον πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή τα στοιχεία για το πόσα χρήματα δόθηκαν, σε ποια ΜΜΕ και με ποια κριτήρια, καθώς, όπως είπε, «είναι δημόσιο χρήμα, δεν είναι δικά σας λεφτά». Όπως πρόσθεσε, μη δημοσιοποιώντας αυτά τα στοιχεία «καταργείτε τη Διαύγεια», έναν νόμο που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί κατάκτηση. «Όσο κι αν προσπαθείτε να κρύψετε την πραγματικότητα πίσω από ΜΜΕ που διαμορφώνουν μια επίπλαστη εικόνα δεν αρκεί, γιατί η πραγματικότητα είναι πεισματάρα», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ