Ανάπλαση Μικρολίμανου: Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα (vid, pic)

Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου από τον δήμο Πειραιά.

Ανάπλαση Μικρολίμανου: Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα (vid, pic)

Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου από τον δήμο Πειραιά, βάσει των πρωτοκόλλων κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο.

Οι εργασίες αφορούν αρχικά στην κατεδάφιση κατασκευών σε καταστήματα τα οποία δεν είναι σε λειτουργία, έτσι ώστε να μην πληγεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου είναι μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη, λέγοντας ότι αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής που γίνεται πλέον πράξη.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες σε επίπεδο γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, τις οποίες ξεπεράσαμε.

Σε πρώτη φάση οι κατεδαφίσεις γίνονται σε καταστήματα που είναι κλειστά, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία να μην πληγούν περαιτέρω, ειδικά αυτή την περίοδο που προσπαθούν να ορθοποδήσουν, επειδή παρέμεναν κλειστές καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού».

Πύργος Πειραιά: Υπογραφές για επένδυση €50 εκατ. - Έρχεται ανάπλαση του ΣΕΦ

Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης ότι θα ακολουθήσει η ανάπλαση της Ακτής Δηλαβέρη, ένα έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, προκειμένου να ενοποιηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο στο Μικρολίμανο.

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το Μικρολίμανο θα αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει μια σύγχρονη, φιλόξενη περιοχή, πόλος έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

ΣτΕ: Προσωρινή παύση εργασιών της Cosco στην Πειραϊκή

Η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες.

Προβλέπει επίσης νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, καθώς και αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.