Ξάνθη: Κλειστά 5 δημοτικά σχολεία και σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί!

Κλειστά θα παραμείνουν 5 δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη, καθώς δάσκαλος που δίδασκε σε αυτά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ξάνθη: Κλειστά 5 δημοτικά σχολεία και σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης όταν σήμανε συναγερμός στον δήμο Ξάνθης αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν έγινε γνωστό ότι ο εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Είχε παρουσιάσει συμπτώματα την Δευτέρα. Υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα. Αμέσως ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας.

Ήδη σήμερα τα σχολεία δεν δέχθηκαν τους μαθητές. Ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή στα εξής σχολεία: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί, περίπου 80 άτομα μπήκαμε σε δεκαήμερη καραντίνα, κάναμε το τεστ και θα το επαναλάβουμε, ενώ και τα τέσσερα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια», δήλωσε στο ethnos.gr, ο Φάνης Παπαδάκης, υποδιευθυντής στο 20ο δημοτικό σχολείο Δροσερού.

Ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Στο μεταξύ, κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

topontiki.gr