Κορονοϊός: Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε ηλικιωμένος στο «Σωτηρία»

Στους 181 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς το Σάββατο (6/6) πέθανε ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Κορονοϊός: Στους 181 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε ηλικιωμένος στο «Σωτηρία»

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ένας 72χρονος που νοσηλευόταν με κορονοϊό και έπασχε από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 181.

Εξάλλου, χθες Παρασκευή (5/6) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικαιροποίησε τις οδηγίες του, συστήνοντας στις κυβερνήσεις να ζητήσουν από όλους τους πολίτες να φορούν υφασμάτινες μάσκες σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Στις νέες αυτές οδηγίες, αφορμή για τις οποίες στάθηκαν ορισμένες μελέτες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι μάσκες είναι μόνο ένα από τα εργαλεία που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορονοϊού και δεν θα πρέπει να δίνουν την ψευδή αίσθηση της πλήρους προστασίας.

Νωρίτερα, ο ΠΟΥ είχε απευθύνει νέα προειδοποίηση για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τους πολίτες καθώς σε πολλές χώρες έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων στη φάση της χαλάρωσης του lockdown.