ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Τζο Μπάιντεν εξασφάλισε και τυπικά το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και θα είναι ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Τζο Μπάιντεν είναι πλέον και επίσημα ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που θα διεξαχθούν τον Νοέμβρη. Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, ξεπέρασε το όριο των 1.991 αντιπροσώπων που χρειάζεται για να επιλεγεί για το προεδρικό χρίσμα από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Ήταν τιμή μου να συναγωνιστώ με μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες υποψηφίων που έχει κατεβάσει ποτέ το Δημοκρατικό Κόμμα και είμαι υπερήφανος να πω πως το κόμμα πηγαίνει ενωμένο σ’ αυτές τις γενικές εκλογές», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε.

Βέβαια, σημειώνεται ότι η νίκη αυτή του Μπάιτεν ήταν καθαρά συμβολική, αφού ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος των Δημοκρατικών έπειτα από την αποχώρηση του Μπέρνι Σάντερς τον περασμένο Απρίλη.

Επιπρόσθετα, σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπάιτεν σημείωσε: «Θα περάσω κάθε ημέρα από τώρα μέχρι την 3η Νοεμβρίου δίνοντας μάχη για να κερδίσω επάξια τις ψήφους των Αμερικανών σε όλη αυτή τη σπουδαία χώρα, ώστε μαζί να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους και να εξασφαλίσουμε πως θα είμαστε όλοι μαζί καθώς θα ανοικοδομούμε την οικονομία μας».