ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών (vid)

Την απόσυρσή του από την κούρσα για το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/4) ο Μπέρνι Σάντερς.

ΗΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών (vid)

Ανέστειλε την προεκλογική του καμπάνια ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής Μπερνι Σάντερς μετά το καθαρό προβάδισμα που απέκτησε σε εκλέκτορες ο συνυποψήφιός του, Τζο Μπάιντεν.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, η αποχώρηση του Σάντερς από την κούρσα φέρνει ουσιαστικά τον Τζο Μπάιντεν αντιμέτωπο με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το διαδικτυακό μήνυμα του Σάντερς:


O 78χρονος γερουσιαστής ανακοίνωσε το τέλος της καμπάνιας του σε τηλεδιάσκεψη με το επιτελείο του και θα προβεί σε σχετική δήλωση αργότερα.

Η απόφαση του Σάντερς έρχεται μετά την ψηφοφορία στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Ουισκόνσιν, παρά την επιδημία του κορονοϊού που σαρώνει τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν είχε κερδίσει τις προκριματικές σε Αριζόνα, Φλόριντα και Ιλινόις και δέκα αναμετρήσεις στη Σούπερ Τρίτη, ανατρέποντας το προβάδισμα Σάντερς, πριν ο κορονοϊός «παγώσει» τα πάντα.