ΕΟΔΥ: Μεγάλη η προσέλευση των πολιτών της Ξάνθης για τεστ κορονοϊού

Η προσέλευση του κόσμου της Ξάνθης για προληπτικά τεστ κορονοϊού λόγω συνεχών κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, είναι εντυπωσιακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 

ΕΟΔΥ: Μεγάλη η προσέλευση των πολιτών της Ξάνθης για τεστ κορονοϊού

Εντυπωσιακή είναι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η προσέλευση των πολιτών στη διαδικασία διενέργειας προληπτικών δειγματοληψιών (τεστ), από Κλιμάκια του οργανισμού οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα στον γενικό πληθυσμό, σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Η απόφαση για προληπτικές δειγματοληψίες σε όλους τους πολίτες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ελήφθη, χθες το απόγευμα, λόγω συνεχών κρουσμάτων των κορονοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και το δήμαρχο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

«Επιχειρούν δέκα κλιμάκια των ΚΟΜΥ προκειμένου να καταγράψουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς στην Περιφερειακή Ενότητα στο πρόσφατο παρελθόν, έχει σημειωθεί έντονο επιδημιολογικό φορτίο», αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ο πρόεδρος του οποίου Π. Αρκουμανέας βρίσκεται στην περιοχή

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:

• στον Εχίνο, στο Κέντρο Υγείας

• στην Μύκη, στο Αγροτικό ιατρείο

• στην Πάχνη, στο Αγροτικό ιατρείο

• στην Ξάνθη μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία

• στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και με τη συμμετοχή κλιμακίων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας στα εξής σημεία: Στις Κοινότητες Σατρών και Κιμμερίων, καθώς και στα Αγροτικά Ιατρεία Σμίνθης, Κενταύρου, Σέλερου και Εύλαλου.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ