Γιατί σήμανε συναγερμός στον Έβρο - Διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη», μεταδίδουν οι Τούρκοι και στον Έβρο διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές και πήραν θέση στον φράχτη - Το βίντεο καναλιού της Ανδριανούπολης.

Γιατί σήμανε συναγερμός στον Έβρο - Διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές

Μετά τις απειλές για γεωτρήσεις σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Τουρκία περνάει σε νέο γύρο κλιμάκωσης της έντασης με την Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες παρατηρείται κινητικότητα στον Έβρο και όλα δείχνουν πως η γειτονική χώρα ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά να εργαλειοποιήσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετά τις πληροφορίες ότι ένα νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών θα αποπειραθεί τις επόμενες ώρες να εισέλθει στην ελληνική επικράτεια, οι Αρχές βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαν ενισχυθεί οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των συνόρων.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες 5 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές και πήραν θέση στον φράχτη, στην περιοχή της Νέας Βύσσας.

Το θέμα με τη νέα απόπειρα να περάσουν στην ελληνική επικράτεια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανακινείται τις τελευταίες ώρες και από τουρκικά ΜΜΕ τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για το τι θα επακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Entirne TV, τοπικού καναλιού της Αδριανούπολης, το οποίο αναφέρει: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Εβρου».

Το βίντεο με τους μετανάστες

Μάλιστα, μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι με ξύλινες βάρκες.

Βέβαια, στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνονται λίγα άτομα να προσπαθούν με τη βάρκα να περάσουν τον ποταμό Εβρο για να βρεθούν στην Ελλάδα και όχι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρωμένοι στην Αδριανούπολη ή αλλού στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν φτάσει κοντά στα σύνορα λεωφορεία με πρόσφυγες. Μένει να δούμε αν πρόκειται για μία οργανωμένη έλευση των προσφύγων στα σύνορα ή για μεμονωμένες ομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η Τουρκία κάνει και πάλι πράξη τις απειλές της ότι ένα κομμάτι από τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενεί στη χώρα θα σταλεί στα σύνορα του Έβρου με στόχο να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

Πηγή: in.gr