Ο Τζόρνταν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: «Φτάνει πια, είμαι απλά θυμωμένος» (pic)

O Μάικλ Τζόρνταν τοποθετήθηκε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο «MJ» εξέφρασε τη θλίψη του και ζήτησε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.

Ο Τζόρνταν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ: «Φτάνει πια, είμαι απλά θυμωμένος» (pic)

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.

O Μάικλ Τζόρνταν τοποθετήθηκε για τη δολοφονία του Φλόιντ, καθώς μέχρι τώρα δεν είχε πάρει θέση. Ο θρύλος του NBA, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του, ζήτησε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.

Παράλληλα, ο «MJ» τάχθηκε υπέρ ειρηνικών διαδηλώσεων προκειμένου να έρθει μία συστημική αλλαγή.

Η δήλωση του Μάικλ Τζόρνταν:

«Είμαι βαθιά λυπημένος, πονάω πραγματικά και είμαι απλά θυμωμένος. Βλέπω και νιώθω τον πόνο του καθενός, την προσβολή και την αγανάκτηση. Στέκομαι στο πλευρό όσων καταδικάζουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία προς τους έγχρωμους ανθρώπους της χώρας μας. Έχουμε περάσει αρκετά. Φτάνει πια.

Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι συλλογικές φωνές μας δείχνουν δύναμη αλλά και την αδυναμία των άλλων να τις χωρίσουν. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλο, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μη γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας στην εκτός λογικής βαρβαρότητα.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις ενάντια στην αδικία και να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν οι ένοχοι. Η ενωμένη φωνή μας πρέπει να πιέσει τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας ή διαφορετικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε μια συστημική αλλαγή.

Ο καθένας μας πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να δουλέψουμε παρέα για να εξασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους.

Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και με τους αμέτρητους άλλους των οποίων η ζωή αφαιρέθηκε με βαρβαρότητα και χωρίς λογική μέσω ρατσιστικών και άδικων πράξεων».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας