Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κλειστά τα εποχικά τουριστικά καταλύματα

Κλειστά θα παραμείνουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κλειστά τα εποχικά τουριστικά καταλύματα

Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην έχουμε πισωγύρισμα».

Όσον αφορά την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι στόχος είναι η προμήθεια 4 εκατομμυρίων εμβολίων για τη γρίπη και η αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε 1.200.

Σχολιάζοντας το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι «τεράστιο το νούμερο αλλά και η ευθύνη» και έκανε λόγο για ένα συνεκτικό σχέδιο που θα «μεταμορφώσει» την Ελλάδα. «Δεν θα ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα, θα τα επενδύσουμε», υπογράμμισε. Εξήγησε πως θα σχεδιαστεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα δώσει την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Προανήγγειλε στοχευμένες παρεμβάσεις στην εστίαση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλή επικοινωνία που υπάρχει με τους φορείς του κλάδου.

Σημείωσε πως από την 1η Ιουνίου μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και φοροελαφρύνσεις αναμένονται από το 2021. Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε πως «πήγε πίσω λόγω της κρίσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγία Σοφία. «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ισχυρή θέση των τελευταίων ετών», τόνισε, σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε πρόσφατα στον Έβρο, αλλά και με τη διεθνή αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και των τουρκολιβυκών μνημονίων. Χαρακτήρισε πάντως «σαφέστατα προκλητική» την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία.

Πηγή: topontiki.gr