Βαγγέλης Μαρινάκης: Εξασφάλισε επιπλέον ρευστότητα 39 εκατομμυρίων δολαρίων

H ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners LP, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, ολοκλήρωσε συμφωνία αναχρηματοδότησης, ενισχύοντας το ταμείο της με επιπλέον ρευστότητα.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εξασφάλισε επιπλέον ρευστότητα 39 εκατομμυρίων δολαρίων

H ναυτιλιακή Capital Product Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ολοκλήρωσε συμφωνία αναχρηματοδότησης, ενισχύοντας το ταμείο της με επιπλέον ρευστότητα 38,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία έκλεισε συμφωνία αναχρηματοδότησης με την ICBC Financial Leasing Co συνολικού ύψους 155,4 εκατ. δολαρίων.

Αφορά στο sale and leaseback τριών containerships χωρητικότητας 9.000 TEU, τα οποία είχαν υποθηκευτεί στο πλαίσιο συμφωνίας πιστωτικής διευκόλυνσης του 2017. Πρόκειται για τα πλοία «CMA CGM Amazon», «CMA CGM Uruguay» και «CMA CGM Magdalena».

Πύργος Πειραιά: Τι γίνεται σήμερα στο εσωτερικό του... ταπεινού ουρανοξύστη

Το ποσό αποπληρωμής του προηγούμενου δανείου του 2017 ανέρχεται σε 116,5 εκατ. δολάρια και ως εκ τούτου η αναχρηματοδότηση δημιουργεί επιπλέον ρευστότητα για την εταιρεία ύψους 38,8 εκατ. δολαρίων.

Η διάρκεια της νέας σύμβασης είναι επτά χρόνια και περιλαμβάνει την υποχρέωση επαναγοράς των πλοίων κατά τη λήξη της, στην προκαθορισμένη τιμή των 77,7 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Περισσότερα στο mononews.gr.